Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vår hall i Sydsvenskan!

Jag nämnde i mitt förra inlägg att vår hall skulle vara med i ett reportage om ordning och reda. Själva intervjun genomförde vi med videosamtal och några dagar senare kom det en fotograf hem till oss och tog bilder. Jag visste inte i vilken tidning eller vilken dag det skulle komma, men igår kom det med i Sydsvenskan! Tidigt på morgonen fick jag ett sms från min rensa ut-kollega Susanne som satt och drack sitt morgonkaffe och läste tidningen: Titta nu är reportaget med i Sydsvenskan! 🙂

Det känns lite speciellt att bli kallad “ordningsproffs”! Jag funderade på det och det känns faktiskt fint och bra. Jag tänker tillbaka på min resa från att ha haft det väldigt stökigt och för många saker och nu äntligen har jag ordning.

Jag har inte hittat reportaget på nätet men hoppas att ni kan läsa texten från bilderna nedan:

Önskar er en trevlig helg! Många kramar Eva Maria ❤︎

Föregående

Planer för våren 2023

Nästa

Samlarna – ny dokumentär på SVT Play

10 kommentarer

 1. Maria

  Fin hall och fint reportage!

  • Eva Maria

   Tack så jättemycket! 🙂 Det var skoj att få vara med och berätta om hur vi hade planerat hallen och våra tankar kring ordning och reda.
   Jag hoppas att det går bra med ditt köpstopp! Det går bra för mig men januari har varit en tuff månad tycker jag. När det är trist och grått vill jag gärna piffa upp mig med något nytt…!
   Kramar Eva Maria <3

   • Maria

    Det går bra! I januari har jag inte köpt något till mig själv, i december när vi fick så kallt beslöt vi oss för att köpa ett par icebugs löparskor (efter drygt 10 år som löpare). Vi har sprungit med lösa broddar förr, så detta känns lyxigt. Det blev även ett par varma stövlar. Jag hade inget riktigt varmfodrat och höll på att frysa fötterna av mig på gudsonens lussetåg (utomhus).

    På rean trillade jag dit på en badrock till labben. De kostar normalt 1500 kr men var nedsatta till hälften. Har tittat på dem förr men varit för snål. Vet att de är superbra, har vänner som har dem, och labben badar så gott som dagligen under sommarhalvåret, så den blir definitivt använd. Annars känner jag mig så duktig var gång jag köper mat och foder, inga leksaker eller annat köps.

    Förstår dock känslan av att vilja piffa upp. Här blev det ett inköp på ett par nya skrivböcker. Får nog ha köpstopp på det nästa omgång!

    • Eva Maria

     Så härligt att höra att det går bra! 🙂 Man blir verkligen mer medveten om vad ens riktiga behov är, och vad som är bara önskningar! Det låter toppen med Icebugs löparskor. Jag har spanat på vinterskor från dem också, de verkar så varma och sköna plus att de har bra sulor. På min önskelista till nästa vinter står det ett par nya vinterkängor. Jag har vinterkängor men de är tyvärr inte så sköna men jag får ha dem den här vintern ut, jag använder dem inte så ofta ändå.
     Det låter mysigt med en badrock till vovven! Vår lilla Karro är inte så förtjust i vatten… när vi går på stranden och det närmar sig en våg springer hon så långt därifrån som möjligt! 🙂 Men hon tycker det är okej när jag badar henne hemma i handfatet och då får hon också lite massage.
     O ja… skrivböcker… det är nog min svagaste punkt! Jag gick igenom mitt lager med nya oanvända skrivböcker innan jul och gav bort några i julklapp. Men det dröjer länge innan jag får köpa några nya tyvärr, jag har så många!!
     Snart har vi klarat 5 månader på vår köpstopp!
     Kramar Eva Maria <3

 2. Kul! Roligt att du blir så uppmärksammad i media 🙂

  • Eva Maria

   Tack så mycket! 🙂 Ja, det är väldigt roligt! Intresset för att rensa ut och få ordning hemma är så stort nu och det är spännande. Jag håller på kontinuerligt här hemma och pysslar i olika hörn, nu håller jag på i min garderob och försöker vika allting som Marie Kondo. Det har faktiskt varit till stor hjälp och jag hittar mina kläder mycket lättare när allt är vikt och “staplat”.
   Hoppas att din vecka har börjat bra! Kramar Eva Maria <3

 3. Vilket fint reportage om er hall med många bra tips!
  Ni har en riktig drömhall med mycket dold förvaring. I vårt 30- tals hus finns det ingen sådan möjlighet till förvaring men vi använder källarhalsen(nedgång till källaren med stängd dörr) att hänga en del och ställa skor.

  Såg programmet du tipsar om ‘Samlarna’. Så jobbigt för dem som drabbas med allvarliga konsekvenser som följd. Jag kunde riktigt känna ångesten genom tv- rutan.
  Tror det är en väldigt bra idé att få hjälp att tömma hemmet utan att själv behöva delta som kvinnan i programmet, även om prylarna transporterades vidare till annan destination. Förhoppningsvis kommer den drabbade ändå fram till att denne inte saknar något av det som tagits bort och kan senare göra sig av med allt överflöd.

  Hoppas allt är bra med dig Eva Maria!
  Kram & önskar dig en fortsatt fin dag,
  Tina

  • Eva Maria

   Tack så mycket Tina! 🙂
   Hallen är klurig ibland och så vill man ju att det ska kännas bra att komma hem, både för sig själv och gäster. Det som är ett minus är att vi behöver torka tvätten i hallen (kom ingen bild på det i reportaget som tur var!) och då ser det rätt så kaotiskt ut. Men jag försöker att tvätta i veckan och sedan till helgen kan hallen/tvättstugan vara fri från de hemska torkställningarna!
   Skulle jag rita ett eget hus någon gång så skulle hallen och tvättstugan få en noggrann planeringen i var sitt rum!

   Ja, programmet Samlarna berörde mig mycket också. Det är så tragiskt för dem som drabbas och de behöver egentligen hjälp men istället så blir det säkert så för många att de skäms och isolerar sig.
   Jag kände också att det var en bra metod att köra bort alla sakerna utan att slänga dem. Då kommer nog personen i fråga att vänja sig vid sitt nya fina hem och längre fram tänka att man inte vill ha tillbaka alla saker. Jag har aldrig förr sett att man kan hyra sådana containrar, det kanske inte är så dyrt som att hyra i ett vanligt förvaringshotell som Shurgard.

   Tack för att du hälsar på här på bloggen! Önskar dig en fin dag och fortsatt lycka till med köpstoppet! (Jag har läst ditt senaste inlägg!)
   Kramar Eva Maria

   • 🙂 he he…ja det gick ju lite sisådär med uppstarten av köpstoppet:)!!
    Kram

    • Eva Maria

     Ja… men jag tycker ändå att du har gjort det bra i starten! Man får finslipa lite och det är bra att man kan börja om! 🙂
     Många kramar Eva Maria
     Trevlig helg! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén