Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Nyårsintentioner 2023

Bild av Jonathan Borba/pexels.com

Det låter lite snällare med intentioner än löften tycker jag! Inför varje nytt år brukar jag ha en lång lista med nyårslöften, men inför 2023 tänkte jag ha en kortare lista och försöka att vara mer konkret och specifik angående hur de ska genomföras. Jag har tänkt noga på att de ska vara realistiska att genomföra. Det är så lätt att bli besviken på sig själv om man sätter för höga krav. Det jag känner främst är att jag behöver ta tag i träning och hälsa, dessa områden har halkat åt sidan under hösten. Jag vet att jag mår mycket bättre om jag upprätthåller mina rutiner med träning men ändå är det så lätt att prioritera bort just träningen konstigt nog. Tennisen har jag upprätthållit men det är för att det är en bestämd tidpunkt och någon väntar på mig…! Jag har svårare att resa mig ur soffan och ta mig till gymmet.

Dessa fyra områden är mina nyårsintentioner för 2023:

Mindfulness

Känner du igen känslan av att inte vara helt närvarande i stunden? Att det kommer nya bollar flygande in från sidan som avbryter det du är sysselsatt med just nu? När jag diskar tänker jag på arbetet, och när jag arbetar tänker jag på att jag borde gå till gymmet… Jag vill öva på att vara mer i nuet och fokusera på det jag gör. När jag läste till friskvårdsterapeut tränade vi mycket på mindfulness i olika former. Jag ska leta fram de böckerna och se om jag kan komma igång med några av övningarna. Jag tror att detta är min viktigaste intention inför 2023!

Sömn och vila

Jag har alltid varit en morgonmänniska och därför tycker jag om att gå och lägga mig tidigt. Det bästa jag vet är att krypa ner i sängen klockan 21 och läsa lite i en bok innan jag somnar. Nu på sistone har jag börjat vara upp längre på kvällarna men jag går upp i samma tid på morgonen, vilket har byggt upp en sömnskuld. Det är när jag kommer igång med något för sent på kvällen som jag tappar tiden och helt plötsligt är klockan 23! Så ja, nu ska jag försöka komma i säng tidigare helt enkelt!

Yoga/Sjukgymastik

Fram till i våras var jag flitig med att göra mitt lilla yoga-program och sjukgymnastikövningar på morgonen men sedan hände det något i somras och jag kom helt av mig. Jag vet att jag mår bra av att göra övningarna och framför allt är det bra för mina hälsenor och vader som spökar ibland. På morgonen idag kom jag igång med övningarna och jag ska försöka få in rutinen igen! Den här stunden på morgonen bidrar också till att ta med ett lugn vidare in i dagen.

Träning

Så var det träningen! Den har jag som sagt halkat ur, förutom tennisen som jag tränar en gång i veckan. Tyvärr har min brist på övrig träning lett till att jag inte är på topp inför tennisträningen och det märker jag inte bara vad gäller konditionen utan även att jag får problem med hälsenor/fötter/armbågar med flera kroppsdelar! Inte bra med andra ord. För att vara så specifik som möjligt med att komma igång med träningen tänkte jag gå till gymmet en gång per vecka (troligtvis fredagar) och till simhallen en gång i månaden. Simning en gång i månaden låter inte så ansträngande men jag sätter en blygsam intention så att jag kan klara det. Blir det fler gånger är det bara en bonus! I julklapp av min sambo fick jag ett klippkort med 30 gånger på simhallen så nu finns det alltså inga ursäkter längre.

Sen har jag alla mina andra mål, planer och rutiner, men de har egna listor – älskar ju att skriva listor, speciellt om jag har en fin anteckningsbok!

Hur känner du inför det nya året? Har du några nyårsintentioner?

Önskar er en fin start på 2023! Kramar Eva Maria ❤︎

Föregående

Gott Nytt År 2023!

Nästa

Planer för våren 2023

7 kommentarer

 1. Vilka bra intentioner du skapat för 2023!

  Visst är det svårt att få in de där rutinerna som är bra för oss, det tror jag vi alla kan känna igen, men det går om man bara är konsekvent och till slut kan man inte tänka sig att vara utan dem.
  Jag har också siktet inställt på hälsa och att ta bättre hand om mig under 2023. Har inte kommit igång än. Behöver ta mig förbi Trettonhelgen också, men sedan är det bruka allvar som gäller:). Kommer mest fokusera på yoga, promenader, hantlar och crosstrainer. Har även ett program på YouTube som går igenom hela kroppen utan redskap som jag ska försöka introducera försiktigt en gång i veckan.

  Mindfulness är så intressant och viktigt tror jag i den tid vi lever i. Jag gick en mindfulness- kurs för några år sedan via Studieförbundet och det var mycket givande. Har tyvärr tappat mycket av det längs vägen, men en sak som jag märkt gjort stor skillnad på sistone är att koppla ner från instagram. Loggade först ut i Oktober men var sedan inne och slirade några gånger i November. I December höll jag mitt löfte till mig själv och nu några veckor senare skördar jag frukterna av detta beslut. Känner mig mer närvarande och mindre stressad, även mer nöjd.
  Så bra att du kvar dina böcker från din Friskvårdsutbildning.

  Ska bli fortsatt intressant att följa dig under 2023! Lycka till med dina intentioner. Det kommer bli toppen och vi får peppa varandra i perioder när det känns svårt med motivationen:)!

  Önskar dig en fortsatt fin dag.
  Kram på Dig,
  Tina

  • Eva Maria

   Tack så mycket Tina! <3

   Det är lurigt det här med rutiner och att hålla fast vid dem. Jag har en tendens att plussa på för många rutiner i vardagen och jag vill hinna med mer och mer, men jag har också kommit till insikten nu att det är viktigt att avgränsa och istället hålla tag i det som är viktigast för en. Det blir varken "hackat eller malet" annars.

   Även om jag tidigare läst mycket om mindfulness och gjort övningar så är det nog först nu polletten trillat ner och jag förstår vad det verkligen innebär. Jag tror att de flesta av oss brottas med att hantera allt som ska hinnas med och säkert så bidrar sociala media till denna stressen. Det blir svårt att prioritera vad hjärnan ska orka hantera under en dag. Det är så bra att du har tagit en paus från Instagram, det tror jag annars är en stor bov i dramat. Alla intryck som kommer rakt in i hjärnan utan man har bett om dem… så fastnar man i det man läser och det tar energi. Ett mycket bra beslut och skönt när man kan skörda frukterna av en förändring man gjort.

   Så intressant att höra att du också ska fokusera på hälsa och ta hand om dig under 2023! Det låter bra med det Youtube-programmet, du får gärna skriva länken om du vill! Ja, det blir nog efter nästa helg som mina intentioner startar också! Man behöver lite vila också!

   Jättefint att vi kan peppa varandra när det tar emot, och det ska bli så spännande att följa ditt köpstopp!
   Många kramar Eva Maria 🙂

 2. Här kommer länken till 20 min FULL BODY Workout for TOTAL BEGINNERS (No Equipment);
  https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=H2U3HwAyBXg

  Gillar att den endast är kort och går igenom hela kroppen utan redskap.
  Blir även svårt att komma med ursäkter till mig själv när det bara handlar om 20 minuters träning:).

  Kram på Dig!

  • Eva Maria

   Tack så mycket! Det ska bli roligt att prova! 🙂 Det låter bra att det är utan redskap och bara 20 minuter!
   Kramar Eva Maria

  • Eva Maria

   Tack så mycket för tipset!
   Jag ska försöka prova det inom kort!
   Kramar Eva Maria 🙂

 3. Det där med att sitta uppe sent känner jag igen. Jag satt länge vid datorn och surfade eller slötittade på något. För några år sedan började jag med att sätta igång ett larm vid 21:15 (dvs om några minuter). Det påminner mig om att det är dags att stänga ner för kvällen och göra mig i ordning. I bästa fall hinner jag då läsa en halvtimme innan det är dags att släcka ner. (Spoiler: det är nog en av anledningarna till att jag kunnat läsa så många böcker.)

  • Eva Maria

   Det är smart att sätta ett alarm! Jag ska försöka med det. Då tänker jag att i den stunden alarmet ringer så får jag avbryta det jag håller på med och fortsätta nästa dag. Det är så lätt att bygga på sömnskulden annars! Jag har några “måsten” innan jag kan lägga mig, som att gå ut med vovven i trädgården så att hon får göra sin aftontoalett, sen borsta hennes tänder och sen brukar jag gå en runda i huset och kolla så att allt är låst och att inga elektriska saker är i gång. Så då ska jag nog sätta mitt alarm på klockan 20 så att jag kan gå och lägga mig klockan 21! En kväll i veckan spelar jag tennis klockan 20-21 och det är egentligen för sent för mig men jag får stå ut med det för att spela i den gruppen. Du har en bra rutin att läsa en halvtimme innan du släcker! Det är skönt att veta att man får tid till att läsa lite varje dag.
   Kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén