Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mina svaga punkter på loppis!

Nu i sommartider är det inte bara tid för sol och bad utan även för loppis. Jag tycker mycket om att gå på loppis och min favorit i närheten är såklart Erikshjälpen i Malmö som har öppet alla dagar utom söndagar. Det är också min favorit när det gäller att skänka saker, så där har jag varit många gånger. Vi har även en Lions-loppis nära som är öppen varannan lördag. Jag har dock dragit ner på mina loppis-besök eftersom jag inte vill fylla hemmet med fler saker! Ibland händer det ändå att jag halkar in på en loppis och då får jag verkligen hålla fingrarna i styr. Innan mina besök får jag träna i tanken att jag inte ska köpa något onödigt. Det är lätt att tänka att ”det är så billigt och om jag inte vill ha saken sen kan jag bara sälja eller sänka den igen”. Men detta är en tankefälla, i alla fall för mig, för när jag väl kommer hem med saken så händer det något och jag har sedan svårt att rensa ut den och släppa taget. Så bäst är om jag bara tar hem saker som jag vet att jag behöver till någon specifik funktion.

Det jag är väldigt svag för på loppis är små kristallskålar på fot och stora och små vaser. Jag brukar hitta många söta varianter av dessa föremål men får som sagt hålla mig ifrån att köpa för många! Mitt bästa fynd var en stor kristallvas för 60 kr och den har jag använt mycket i många år, så det var ett bra köp.

(Bilderna är från Erikshjälpen i Malmö.)

Senast jag var på loppis köpte jag en liten kristallskål för 20 kronor och fyllde den med godis och gav den i present till min mamma. Det känns helt galet att gå till en affär och köpa helt nya saker som till exempel glas och porslin när det finns så mycket begagnat. Som att köpa nya glas när det finns tusentals på loppis som ser helt nya ut till en bråkdel av priset. Men ännu kan jag känna att det är svårt att ge begagnade saker i present till personer jag inte känner så väl. Till mina vänner som vet hur jag tänker kring det så känns det okej!  

Har ni några svaga punkter på loppis och hur tänker ni kring att ge begagnade saker i present?

Kramar Eva Maria <3

Föregående

Ny kurs 14 september!

Nästa

Bara en månad kvar av klädköpstoppet!

6 kommentarer

 1. Maria

  Jag är svag för sånt jag inte vet vad det är… Gamla saker eller konstiga konstprojekt, som gärna kan tolkas till något djur.

  Jag ger gärna bort second hand, om jag vet att mottagaren själv handlar second hand. Annars är jag försiktig.

  • Eva Maria

   Det låter spännande! Det är alltid intressant när man får klura lite på vad saker ska föreställa eller användas till. Konstprojekt kan tolkas så olika och man blir glad, rädd eller kanske ledsen inför olika saker. Min sambo köpte en tavla på loppis (jag var inte med!) och den kan jag inte hänga upp för jag blir så illa till mods av den, den är lite så spöklik. Så den står fortfarande i garderoben bakom ytterkläderna…!

   En bra riktlinje faktiskt, att man kan fundera på om den man ger till gillar second hand!! Tack för det tipset!

   Kramar Eva Maria och önskar dig fina sommardagar! <3

 2. Vilket superbra presenttips att köpa fina skålar att fylla med godis (eller annat)! Ska absolut ha detta i åtanke framöver. (Sambon som tjuvkikade över axeln tyckte också att det var en fin idé.)

  Tänker att det definitivt går att ge som “gå bort”-present även när man inte känner någon så väl. De behöver aldrig få veta om den är ny eller begagnad… 😉

  Hoppas att du har en skön sommar!

  • Eva Maria

   Så roligt att ni gillade tipsen om skålarna! Jag har köpt och gett bort några sådana skålar med godis i. Jag tror att det också är jag som tycker om att hitta dessa fynd och det ger mig glädje, men sen har jag ju inte plats till allt själv! Just glas och porslin, t ex dricksglas/vinglas/kannor/muggar, går att hitta helt nya på loppis och jag tänker att de går absolut att ge bort som present. Man kan ge bort två fina muggar tillsammans med ett gott te och choklad.

   Nyligen köpte jag en liten hjärtformad skål i glas på loppis som jag har i sovrummet och varje kväll lägger jag min klocka och armband i den. Väldigt söt skål som jag blir glad av varje dag!

   Jag tänker också så – att de behöver inte veta att det är second hand. Skulle de fråga var jag har köpt presenten så får jag berätta det och hoppas att de inte vill byta…! Det kan ju vara lite svårt!

   Vi var på några studentfester nu i juni och vi skulle köpa presenter till tre killar (min sons närmaste vänner). Jag kände starkt att jag inte ville köpa någon fysisk present så då gav jag dem ett gemensamt presentkort där de själva kan bestämma en “heldag” med gokart, mat eller vad de vill. Till tre andra studenter som vi också skulle gratulera köpte vi presentkort på Emporia köpcenter så kan de handla vad de vill (förhoppningsvis något de behöver!).

   Tack så mycket och hoppas att ni också har en fin sommar!! Kramar Eva Maria <3

 3. Hej Eva- Maria : )
  Fina skålar och fina foton!
  Väldigt bra presenttips- det ska jag lägga på minnet.

  Så mysigt med loppis och second hand. Jag dras också till dessa men är mer restriktiv med mina besök numera för att inte riskera hitta något jag egentligen inte är i behov av : ).
  Köpte dock en förvaringskista i somras i en lokal second hand. Den ska användas till förvaring i vindsgarderoben. Efter besök av klädmalen där inne vågar jag ej förvara något fritt utan endast i sluten förvaring.

  Låter fint med den hjärtformade skålen du hittade. Så tillfredsställande när man hittar något begagnat som sedan blir så uppskattat <3

  Hoppas du har det bra i sommaren som onekligen har varit en regnig och sval en. Kan inte minnas när det var en sådan här sommar senast. Vi körde en tur med sambons motorcykel i helgen. Det har blivit väldigt få rundor på den denna sommar, men annars känns det rätt skönt att det inte varit så varmt : ).

  Ha det så fint & Kram på Dig!
  Tina

  • Eva Maria

   Hej Tina!

   Så roligt att du gillade skålarna! Igår var jag inom Myrorna och hittade ännu fler söta skålar… men jag höll mig i skinnet! Men kanske nästa gång så slår jag till på något, jag ska bara inventera mitt behov. Jag hittar så mycket gulligt/sött/oemotståndligt så det är svårt att gå ut tomhänt. Speciellt svårt är det när jag inte planerat att besöka en loppis utan bara hamnar där av en slump! (Eller om det är mitt undermedvetna som lockar mig dit…!)

   En förvaringskista låter trevligt. Det är ju något som har en funktion också och inte bara ska se fin ut. Hoppas malen har gett sig, och väldigt bra med sluten förvaring.

   Tack, vi har det bra här i sommaren. Vi har haft många besök och väntar ett till innan sommaren är slut. Det är trevligt och man blir lite turist på hemmaplan då. Förra veckan var vi på en mycket fin tur till Svaneholms Slott nära Skurup. Ett sött relativt litet slott och det fanns två promenadslingor kring en sjö och ett kafé. Nästa gång ska vi försöka pricka in när deras restaurang med pizzaugn på innergården har öppet, såg så mysigt ut!

   Härligt att ni har varit på tur med hojen!! Hoppas att ni kommer ut på fler rundor innan sommaren är över! 🙂

   Sommarkramar från Eva Maria <3
   PS: Jag försöker lämna kommentar på din blogg men det lyckas inte… jag är så oteknisk också så jag vet inte om jag gör något fel! Men jag läser inläggen, bara så att du vet!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén