Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Bara en månad kvar av klädköpstoppet!

Bild från Emporia nu i sommar…!

Nu är det bara en månad kvar av klädköpstoppet! På ett sätt längtar jag till det är över men en annan del av mig tycker att det är väldigt skönt och enkelt att ha klädköpstopp – att inte behöva leta efter nya kläder, prova och välja. Det frigör tid och energi att vara begränsad till det som hänger i garderoben. Vi var bjudna på ett gäng studentfester i början av juni och det första jag tänkte på var såklart: Vad ska jag ha på mig?! Vanligtvis hade jag nog kastat mig ut i affärerna och köpt något på impuls men nu fick jag bara komma tillbaka till att: Nej, jag får helt enkelt ta något som redan finns i garderoben. Jag hittade något ”gammalt” i garderoben och det gick bra. Jag fick till och med en kommentar från en person som tyckte att jag alltid hade så fina kläder! Det kändes roligt. Jag berättade för henne om köpstoppet och vi fick ett givande samtal. Hon hade själv dragit ner avsevärt på sina klädinköp med tanke på miljön och privatekonomin. Det har infunnit sig många intressanta samtal under det här året!

Under klädköpstoppet har jag skrivit en lista på kläder och skor som jag känt mig frestad att köpa. Jag ska visa listan här när köpstoppet är över, det kan ju komma fler frestelser! Det har också blivit en lista på plagg och skor som jag tycker att jag behöver och där kommer jag nog att välja att göra några inköp ganska så snart efter att köpstoppet är över.

Jag har redan nu bestämt mig för att ha fortsatt köpstopp på vissa kategorier av kläder som till exempel träningskläder. Behöver verkligen inte mer av det! Min tanke är att sedan stämma av då och då i samband med att jag går igenom min garderob, kanske inför varje ny säsong. Jag har även funderingar på att koppla ihop mina klädinköp med någon form av belöning… som att jag får köpa ett plagg/skor när jag tränat ett visst antal gånger eller gjort andra uppgifter. Men jag ska se om jag kan utveckla detta till något! 🙂

Resultatet hittills är att jag inte har handlat något alls, varken nytt eller begagnat. Det enda som jag just nu känner ett verkligt behov av är nya joggingskor… inte för att jag joggar mycket men jag har fått problem med artros i en tåled och då hade det varit fint med en annan typ av skor än de jag använder nu.

I september månad när klädköpstoppet är över kommer jag att skriva mer om mina reflektioner och hur jag ska tänka när jag får handla igen!

Många kramar till er fina läsare från Eva Maria!

Föregående

Mina svaga punkter på loppis!

Nästa

Föreläsning i Malmö 26/8

4 kommentarer

 1. Marie

  Hej
  Har klarat det hittills också
  Min reflektion av denna period av köpstopp är att jag
  kommer behöva göra av med kläder. Har alldeles för många.
  Även vissa i fel storlek
  Det jag kommer att göra sen är att matcha ihop olika outfits och då ev komplettera
  för så många valmöjligheter som möjligt.

  Tack för initiativet
  Marie

  • Eva Maria

   Hej Marie!

   Tack till dig också! Det har hjälpt mig att veta att vi är fler som har klädköpstopp och då har jag fått tänka ett extra varv när jag blivit köpsugen. Grattis att du har klarat det hittills! 🙂
   Det är faktiskt ett mysterium för jag har märkt att när man inte får lov att handla så har jag haft lättare att rensa ut kläder jag inte behöver. Det borde vara tvärtom tänker jag! Men kanske är det så att man blir mycket mer medveten om vilka kläder som är ens favoriter och vad man skulle behöva komplettera med. Jättespännande att planera olika outfits och se vad man behöver! Jag är också i det stadiet nu och ser fram emot att pyssla med det.

   Tack för att du läser bloggen och lycka till med sista månaden av klädköpstoppet!

   Kramar Eva Maria <3

   • Marie

    Kör ett år till ♥️

    • Eva Maria

     Hihihi! 🙂 Jag har faktiskt varit lite sugen på det… men nu har jag tänkt att jag ska ha ett slags poängsystem där jag måste träna för att få handla något nytt som jag behöver. Men absolut bara för verkliga behov, jag vill fortsätta hålla nere mina klädinköp! Jag ska snart skriva om det här på bloggen! Kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén