Igår bänkade jag mig framför TV-n med en kopp te och en kanelbulle. Det var dags för första avsnittet av den svensk-amerikanska serien “Den svenska konsten att döstäda”!

Psykologen Katarina, ordningskonsulten Ella och designern Johan har gett sig över till USA för att i åtta avsnitt hjälpa personer att döstäda och få ordning hemma. I det första avsnittet kommer de hem till sångerskan Suzi som är 75 år och som har levt ett liv fullt med fest och upptåg och har sparat många minnessaker.

Jag tycker att första avsnittet var bra – det var en blandning av allvar och humor. Det var lärorikt att se hur de tre jobbade. Om ett rum var överbelamrat så rekommenderade Ella att tömma det helt och sedan börja om på nytt. Sakerna delades in i kategorier innan de började fatta beslut. Hon använde gröna/gula/röda runda klistermärken för att markera vad som skulle behållas eller rensas ut. Vad som också var intressant var att Katarina uppmanade Suzi att skriva ner en framtidsplan. Istället för att leva för sina minnen och titta tillbaka så kunde hon skriva om vad hon ville göra i framtiden. Och Johan inredde hennes hem så stilfullt!

Mysigt med en ny serie nu när höstmörkret närmar sig!

Här hittar du serien på SVT Play:

Den svenska konsten att döstäda

Tidigare här på bloggen har jag skrivit en recension om boken Döstädning – ingen sorglig historia.

Trevlig helg till alla mina fina läsare! Kramar Eva Maria ❤︎