TV-bänken – en helig yta!

Något som jag tycker är ett bra knep är det jag kallar för ”heliga ytor”. Jag kommer inte på något bättre ord, även om det låter som att man ska göra små altare i sitt hem. Men ja, kanske på ett sätt kan man se det som det – små altare av ordning!

Heliga ytor för mig är olika platser i hemmet där jag är mycket noga med att det inte får samlas saker som inte hör dit eller att det blir dammigt. Ytor som man ska kunna använda och sedan plocka undan sakerna igen. Jag har lärt familjen att de inte får lägga några saker där utan att sedan plocka undan dem vid dagens slut. Det kan vara små ytor som soffbordet, TV-bänken, skrivbordet, ovanpå en byrå eller till exempel köksbänken. I perioder av kaos och stök så är i alla fall dessa ytor rena och städade! Det gör mycket för intrycket och ger en känsla av att energin kan röra sig fritt. Att ha heliga ytor och hålla dem i ordning är också en bra start till att skapa ordning i hela hemmet. De städade ytorna smittar liksom av sig till resten av hemmet, jag tänker att så här fint vill jag ha det överallt.

Några av våra heliga ytor:

Just nu har vi väldigt bra ordning i köket och i vardagsrummet, men i min garderob vet jag inte vad som händer. Där blir det alltid stökigt så fort jag vänder ryggen till. Så nu känner jag så starkt att jag vill nå samma känsla av ordning och flöde av energi i min garderob som jag upplever att vi har på andra platser i hemmet. Helt enkelt, det smittar av sig! 🙂