Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 43 10 saker

Elektronikveckan gick bra! Jag är klar med min del men min man är inte klar, men det är inte så konstigt eftersom han har 10 gånger så många elsaker som jag. Så nu håller han på att rensa bland sladdar, datorer mm. Det är härligt att åka med sakerna till Sysav sen! Det är en frigörande känsla att tippa ner det i containern 🙂

I helgen funderade jag på om det är effektivast att rensa ut med tema som jag gör, eller om det finns andra metoder. På bloggen http://notbuying.blogspot.com/search/label/10saker så rensar Ann-Christin Gramming (som också har Köpstoppsbloggen) ut 10 saker i veckan. Inspirerad av detta svischade jag ett varv runt huset i helgen – och Wow är jag nöjd med resultatet! Effektivt! Jag tog en låda och började fylla den med 10 saker men det blev många fler. Vad sägs om 1 elektrisk pepparkvarn (som kräver 4 batterier-  galet!!), 1 likadan fast till salt, 1 CD skiva, 2 böcker, 2 modemagasin, 1 låda oanvänd mosaik från Panduro, 3 datorväskor, 1 annan väska, 1 telefon, ett gäng glas från köket, 7 skjortor, 1 kjol, 4 kepsar, ja, sen var det nog några saker till. Så imorse – alltså måndag morgon – gissa vem som var först på Erikshjälpen? (Och gissa vem som känner sig smått manisk…) Så det var effektivt. Jag tänker fundera på detta denna veckan, om jag kan göra fler “10 saker”.  Kanske kan du också prova? Men annars tänker jag hålla fast vid teman, det känns inte lika stressigt. Det skulle vara kul att höra vad du har för metod när du rensar ut!

Under den gångna veckan så har jag också börjat läsa andra bloggar på nätet. Det är två stycken som jag är intresserad av och vill läsa mer på:
http://na.se/bloggar/annalevin (om köpstopp och hållbar konsumtion)
http://www.stenling.se/ (om miljö mm)

[adrotate banner=”2″]

Jag har fått hjälp att lägga in annonser på min blogg. Den första annonsen är från Årstiderna som vi själva har prenumererat på i omgångar. Jag tänker att de annonser som kan finnas här ska vara ur ett perspektiv som jag tycker är bra för miljön och hållbarhet.

En sak som gör mig fundersam just nu är det här med värmeljusjakten. http://www.varmeljusjakten.se/
Det är väl en bra grej och vi lär oss att återvinna aluminium, men barnen vill elda värmeljus morgon, middag och kväll. De sitter och väntar på att de ska vara slut så de kan ta med de till insamlingen på skolan. Jag vill inte verka negativ och förstöra deras entusiasm men leder det inte till att fler värmeljus tillverkas?

Ha en fin vecka i hösten! Kram Eva!

Föregående

Vecka 42 Elektronik

Nästa

Vecka 44 Läkemedel, vitaminer mm

  1. Stina

    Det där med att rensa saker inom ett visst tema har jag aldrig provat. Jag brukar istället gå som i en cirkel i ett rum, och rensa/ städa av meter för meter. På så sätt ser man att en liten bit i taget blir fin.

    Men det där med att rensa inom ett visst tema är smart eftersom man då plockar fram exempelvis alla krukor och då kan ta ett vettigt beslut om vad som är lagom många att spara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén