Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 44 Läkemedel, vitaminer mm

När jag satt i väntrummet hos tandläkaren i veckan som gick, bläddrade jag i tidningen HÄLSA. Där läste jag en liten artikel om ett Klädbibliotek i Umeå. Det verkar vara en lysande idé! För en medlemsavgift på 50 kr får du ett lånekort och sedan kan du låna kläder. http://umeakladbibliotek.wordpress.com/ Jag hittade även att det ska startas en liknande verksamhet i Malmö, Klädoteket! Den 5 november kan man gå dit och lämna in kläder! Så smart! http://www.malmo.se/Kommun–politik/Om-oss/Stadsdelar/Limhamn-Bunkeflo/Artikelarkiv-Limhamn-Bunkeflo/10-26-2010-Kladinsamling-pa-medborgarkontoret.html Tänk så många kläder som bara använts ett par gånger och skulle kunna glädja andra personer som ska gå på fest eller bara vara.

Med min utrensning är jag nöjd med 10 saker denna veckan! Jag fick ny energi och bogserade ut 3 st bilbarnstolar från garaget, tvättade dem och lade ut dessa på Blocket. Fyra dagar senare var de sålda! Jag har också lagt ut 4 saker på Tradera och i skrivande stund har alla fått bud så de ser också ut att bli sålda. Sen tog det stopp och min man fick hjälpa till med att rensa ut 3 böcker… så totalt blev det 10 saker! Sen har jag rätt många prylar som står på en slags stand-by lista, jag har svårt att riktigt släppa taget 🙂

Och så över till nästa veckas tema: Läkemedel, vitaminer mm
Idag var jag på jakt efter näsdroppar och öppnade det proppfulla medicinskåpet där burkar och rör bokstavligen trillade ut och över mig. Jag hittade en förskrämd förpackning med näsdroppar som passerat bäst före datum vilket gällde för merparten av innehållet i medicinskåpet. Det är väl ett bra tecken i sig, att inte behöva öppna det skåpet varje dag. Men det får klart bli temat för kommande vecka – Läkemedel, vitaminer mm.

[adrotate banner=”2″]

Har du inget medicinskåp  kan du ägna denna veckan att köpa och fylla ett sådant. Det är alltid saker man behöver ha hemma. Tänk på att förvara mediciner i ett låsbart skåp så inte egna eller andras småttingar eller djur hittar något att stoppa i munnen. Även vitaminer och andra tillskott kan vara farliga, t ex järntabletter är mycket farliga för barn och djur. 

Att lämna in mediciner man inte längre behöver till Apoteket är viktigt. Ämnena i medicinerna kan annars förstöra miljön på olika vis. Vissa ämnen kan läcka ner i grundvattnet från
soptippar. Att spola ner läkemedel i toaletten är förbjudet, det förorenar vårt dricksvatten. Vissa substanser i läkemdel, t ex östrogen, kan inte renas i våra reningsverk. På Apoteket kan man hämta särskilda påsar att lämna medicinerna i. 

Lycka till! Och glöm inte att belöna dig! När du går till Apoteket och lämnar din påse kan du köpa t ex en ansiktsmask, gå hem och smörja in den och sedan ligga en halvtimme på sofflocket!

Föregående

Vecka 43 10 saker

Nästa

Vecka 45 Trädgård och Balkong

  1. Caroline

    Håller fullkomligt med om att läkemedel som är farliga ska tillbaka till Apoteket. Skrattade också gott åt din kommentar ang. sofflocket. Varför inte liksom! Själv förvarar jag våra mediciner i tre korgar högst upp på en hylla i tvättstugan. En till oss vuxna och varsin till barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén