Vad gör man med en halv hörnsoffa? Det är en fråga vi ställt oss under många veckor. Vi köpte hörnsoffan när vi bodde i lägenhet och då passade den kanon i just det TV-rummet. Nu har vi ett mindre TV-rum i källaren och därför löste vi sittfrågan med att dela hörnsoffan på mitten. Den resterande delen har stått på högkant i källaren och blockerat yta. (Vi flyttade för fem år sedan…) Men i helgen beslutade vi att slänga den delen. Dynorna sparade vi till lekrummet som är lite kallt på golvet. Jag tänker att om en vecka kommer jag att hitta en plats perfekt för en hel hörnsoffa men då får jag leva med det! Och i och med soffbeslutet så kom vi riktigt igång och rensa bland överflödiga möbler i källaren. En bokhylla med massa bråte i (bråten ligger nu på pingisbordet och väntar på sortering) och ett stort klädskåp (bråten från det ligger också på pingisbordet). Målet är att vi ska kunna använda rummet till att … ja just det, spela pingis! Efter denna möbelrensning kommer vi åtminstone hyfsat fram till pingisbordet. Nu väntar möblerna i garaget på att vi ska hyra ett släp och köra iväg dem.

Förra veckan rensade jag i medicinskåpet och bland gamla vitaminer. Det gick mycket bra och imorgon ska jag bära iväg dem till Apoteket.

[adrotate banner=”2″]

Vi har firat Halloween på skolan och det var riktigt spooky! En intressant diskussion om det som någon läst i tidningen att Halloween-firandet hade minskat, och detta var bedömningen eftersom “handeln” sålt färre Halloween-prylar i år. Hm…. kan man inte fira Halloween utan att köpa massa prylar? Vi har köpt några pynt, dräkter mm för några år sedan men de sparar vi till nästa år igen. En dräkt är dessutom köpt på second hand så den missar verkligen statistiken. Förväntas det inte att man sparar saker utan ska bara köpa nytt? http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1282521/Svenskarna-har-trottnat-pa-halloween.html Jag undrar om julen mäts på samma sätt? “Svenskarna har tröttnat på julen, endast 50% julgranskulor har sålts i år. Så folk firar nog inte jul längre.”

Nästa vecka tänker jag kratta löv och höststäda lite i trädgården. Kan vara skönt att få vara lite utomhus som omväxling till dammet i källaren. Du som inte har trädgård kanske har en balkong att pyssla om, eller en dörr att hänga upp en höstdekoration på! Lycka till!