Kan man tänka sig, nu är det precis ett år sedan jag startade bloggen! Och jag har nått målet tycker jag. Jag har gått igenom samtliga mina ägodelar (utom en flyttkartong med gamla brev som jag har bestämt mig för att bara förvara tillsvidare) och det känns otroligt. Jag har slängt/skänkt/sålt det jag inte vill ha kvar och livet känns lättare! Arbetet har frigjort ny energi. Jag har också fått rutiner för att hantera röran som uppkommer – var sak har sin plats. Nu låter det som vi har fått ett helt minimalistiskt hem men så är det inte. Vi har nog fortfarande mer saker är en genomsnittsfamilj men bollen rullar i rätt riktning. Så vad ska man göra nu på sin fritid?! Vi har pratat om Rensa ut – Level 2…. dvs att göra oss av med saker som vi har lite svårare att skiljas från. Vi får se…. men bloggen fortsätter med inriktning på rensa ut i generella drag och med inriktning på konsumtion, miljö och hållbarhet. Jag har några nya uppdrag till mig själv som kommer här i veckan och som kommer på bloggen.

[adrotate banner=”2″]

I sommar har jag läst dessa böckerna:

En Shopaholics bekännelser – Sophie Kinsella
Superrolig! Humor och allvar blandat och massor om privatekonomi! Jag ska läsa de andra delarna också.
Konsumtion – Jacob Östberg och Lars Kaijser
En mycket bra akademisk bok med humoristiska inslag. Historisk tillbakablick på konsumtion och hur konsumtion och identitet hänger ihop.
Feng Shui
En “Bibel” om Feng Shui indelad i olika områden såsom hälsa, arbete, familj, att flytta mm.
Wabi Sabi – Agneta Nyholm Winqvist
Den enda boken om Wabi Sabi på svenska som jag känner till. Jag måste säga att den inte svarade på mina frågor men däremot gav den nya frågor! Det var ett nytt område som öppnade sig och jag kommer nog att läsa den igen snart. Det som fastnade från boken var att man ska försöka “vila i kaoset”. Tänk på att ingenting varar för evigt och allt är på något sätt förgängligt. Jag kommer att fundera på det och innebörden av orden.

Vi hörs! Kram Eva

[adrotate banner=”1″]