Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Ordning & Reda i köksskåpen!

Hur går det med dina köksskåp?

Jag har varit så inspirerad att rensa ut, så nu är det så gott som färdigt. Men jag tjuvstartade lite veckan innan påsk för då skulle vi få gäster så jag tänkte städa till det lite extra. Jag har också sorterat i vårt skåp i vardagsrummet där vi förvarar porslin. Totalt fick jag ihop en flyttlåda som jag ska skänka. Det blir nog en tur till Sysav i veckan, där Lions samlar in saker. My favourite place to go!

Det svåraste med att rensa ut porslin och annat i köket är dels att jag tänker att jag kan få nytta av det längre fram, dels att mycket har jag fått i present. Nu har jag tränat en del på att rensa ut så jag tänker att det var tanken som räknades med presenten, inte saken. Då blir det lite lättare att rensa ut. Och såklart att någon annan kan ha mer nytta av den!

Kaffekoppar och muggar har vi många och de flesta hör inte ihop med någon annan, så det blir lite brokigt i skåpen!

När vi får oväntat besök!

När vi får oväntat besök!

Nu är det inte många timmar kvar till vecka 20 och då är det dags för att pyssla iordning dina recept! Jag har gjort det med jämna mellanrum men nu var det längesedan. Det blir lätt att man klipper ur och sparar diverse recept som man tänker prova men sen… så gör man ändå sina “standardrecept”! I helgen har jag köpt några pärmar och plastfickor och ska se om de kan komma till användning för recepten.

Vi ses vecka 20! Kram Eva Maria

Föregående

Nyheter på bloggen!

Nästa

Intervju i Kupé och böcker till Fairtrade & KRAV!

3 kommentarer

 1. Annika

  Jag har sedan tidigare rensat i köksskåpen då vi gjorde en renovering med mer öppna hyllor och mindre skåp överhuvudtaget. Det gör det lättare att vara hård i vad som köps hem och vad som ska rensas ut, inte lika lätt att gömma undan ex muggar i ett skåp längre in “ifall att”. Såg just en stund på lyxfällan och där var det tom programledarna som uttalade att de blev dränerade på energi på alla saker. ( sen kan man ha åsikter om ditt o datt i den typen av program men just det var talande när man som jag är känslig för energitjuvar som mycket prylar i oordning)

  • Eva

   Hej Annika! Det är fint med sådana öppna hyllor i köket tycker jag! Vårt kök är i behov av renovering och om det går som planerat ska vi ta tag i det till hösten. Jag har precis funderat på att ha hyllor på någon vägg, det ser fint ut. Och att man lätt kan ta fram det man ska använda. Ja, alltså de här djupa skåpen är livsfarliga – man bara pressar in så mycket det går! Intressant inslag i Lyxfällan låter det som. Jag brukar titta på Lyxfällan och det hänger säkert ihop mycket det här med att ha för mycket saker, och känna sig lockad att köpa ännu fler. Själv blir jag också väldigt stressad av att ha för många saker omkring mig! Ha en fin dag! Kram Eva Maria

 2. Vad komisk! Skåpet med kaffekoppar och muggar ser ut och låter på din beskrivning som det skulle passa in på vår sista punkt i ett inlägg som heter “10 saker du kan göra dig av med” 🙂 Där står att läsa som sista punkt:

  10. Koppar och muggar. Har du sparat alla koppar och muggar du fått i gåva och köpt genom åren så möts du förmodligen av en brokig samling i olika storlekar, mönster och material när du öppnar köksskåpet för att ta en kopp te eller kaffe. Fundera över hur många du verkligen behöver, vilka du tycker om att dricka ur som är hela och som förtjänar en plats i ditt köksskåp.
  🙂

  http://minimalisterna.se/10-saker-du-kan-gora-dig-av-med-idag/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén