Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Lucka 15 – städa badrummet

Måndag igen! Nu känns det som om vi kommer in på slutspurten mot jul och vi får snöra på oss löparskorna. Alla verkar ha fullt upp på sina jobb och hemma i julstöket.

Jag som trodde att jag avregistrerat de flesta nyhetsmail från olika webshopar och annat blir översköljd av mail: Köp bläckpatroner så får du ljuslyktor på köpet! Köp detta och få detta! Fri frakt i helgen! Såg i en annons att om jag beställer en viss bil innan jul så får jag en cykel på köpet. Hm, hur tänker de här? Ska jag ha cykeln i väntan på bilen, eller när jag kört till en fest och druckit så kan jag cykla hem… eller? Trodde att hela grejen med bil var att man skulle slippa cykla.

Någon som också funderat på det här är Matilda på bloggen Vardagens mysterium.
Hon fick ett erbjudande att få knivar när hon köpte dammsugarpåsar. Kopplingen kunde ju vara att när man skurit brödet med de nya knivarna så kan man suga upp smulorna sen. Och det förde mig osökt in på en fundering hemma hos oss. Vi köpte en dammsugare av märket LUX av en dammsugarförsäljare som ringde på dörren och körde värsta showen. Det är ett tag sedan nu men jag skäms lite för det fortfarande. Den var jättedyr och man kände sig lite lurad efteråt. Men hursomhelst så är vi rätt nöjda med den och när vi köpte den påbörjades en automatisk prenumeration på dammsugarpåsar och filter. Jättebra är det, man har aldrig slut på dammsugarpåsar. Men nu har jag observerat att berget av dammsugarpåsar har vuxit till orimliga proportioner. När jag öppnar städskåpet ramlar det ut påsar och filter över mig. Då funderar jag:  Är antalet påsar uträknat efter någon standard hur mycket man ska dammsuga? Är det vi som dammsuger för lite? Eller byter vi påse för sällan? Tänker att mängden damm måste väl vara densamma oavsett hur ofta man dammsuger, eller så är det kanske inte?

Nåväl, i väntan på svar i frågan städar jag lite mer i badrummet. Idag blir det moppning, torka av toalettstolen, handfatet och badkaret. Så här i bacilltider byter jag handdukar ofta. Ser hur barnen och deras små kompisar torkar sig på handdukarna och hur frottén nästan blir levande och ett broderat mönster av mintblå tandkrämsmonster framträder. Råkade hänga upp vita handdukar en dag, de var vita i ungefär 15 minuter.

Kram Eva Maria

Föregående

Lucka 14 – Badrumsskåpet

Nästa

Lucka 16 – Översyn krukväxterna

6 kommentarer

  1. Låter praktiskt med prenumeration av dammsugarpåsarna. Men hör skulle det också bli översvämning, vi dammsuger alltför sällan. Det blir oftast bortprioriterat.

    • Eva

      Samma här 🙂 Jag brukar plocka upp de största dammtrollen manuellt och lägga i papperskorgen för att slippa ta fram dammsugaren.

  2. Jag dammsuger ungefär två gånger i veckan hemma hos oss. Nu bor vi ju ganska litet (60 kvm) men jag byter dammsugarpåsar på sin höjd 1 gång per år. Haha, kan inte ens minnas när jag gjorde det senast men dammsugaren dammsuger ju fortfarande upp det som ligger på golvet så då tänker jag inte på att kolla efter om den är full och borde bytas.

    Vad anses normalt bytesintervall utifrån hur ofta ni får nya dammsugarpåsar?

    • Eva

      Hm, det är en intressant fråga! Jag ska undersöka hur många påsar vi egentligen får per år. Får alla lika många? Återkommer 🙂

  3. Bil OCH cykel? Lustig kombination!
    Tack för länkningen 🙂

    • Eva

      Jag har funderat vidare på bilen och cykeln. Det var en dyr bil (Mercedes) så det kanske är så att man bara har råd att köpa en bil, fast man behöver två. Och då kan den andre få cykla istället 🙂 Jämna dagar får jag cykla och udda köra bil! Så får man hoppas att vädret blir till ens fördel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén