Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Grus i strykjärnet?

Mitt rätt så nya strykjärn.

Mitt rätt så nya strykjärn.

Strykning är inte min favoritsysselsättning men det blir ju fint när det är klart. Strykjärnet åker motvillig fram när det bara finns skrynkliga blusar i garderoben och inga rena toppar. Jag har också lite tennisarmbåge så jag försöker stryka med vänster arm (jag är högerhänt) så det blir extra krångligt. Många säger att de tittar på TV när de stryker. Som till exempel min väninna:

– Åh, det är så mysigt att stryka! Jag stryker allt, även underkläder. Så tittar jag på Glamour under tiden.

Detta har jag provat men jag klarar inte av det. Alltså, TV-n kan vara igång men jag kan inte riktigt titta på programmet eller uppfatta vad som händer i det. Eller så fastnar jag i handlingen och upptäcker sedan ett brunt strykjärnsformat märke på min blus. Jag misstänker att det har med simultanförmåga att göra, kanske saknar jag det. Jag ska prova med ljudbok.

Men nu till min fundering. Jag har ett ganska nytt strykjärn. När jag ska stryka och jag trycker ut ånga eller vattendusch ur det så spottar det ut något som ser ut som små gruskorn på klädesplaggen! Vad är det? Och nu är jag så noga så att jag tar vatten från torktumlaren, det har min mamma tipsat om att man ska göra, och fyller på strykjärnet med det. Men det hjälper inte. Jag stryker väldigt sällan så det måste ha att göra med att det bildas något inne i strykjärnet mellan varven. Jag tycker också det är dumt att man inte kan fylla på mer vatten i ett varmt strykjärn utan man måste låta det svalna först. Och måste strykjärn vara så tunga? Det ska väl inte vara en tävling i styrkelyft att stryka.

Sen en liten kul bild 🙂 När vi bodde på hotell senast så hittade vi den här dörren i korridoren… där vill man inte gå in!

Spooky! Här vill jag inte gå in!

Spooky! Här vill jag inte gå in!

Trevlig helg & Stryk lugnt! Kram Eva Maria

Föregående

Rapport från en f d shopaholic!

Nästa

I radion på måndag!

4 kommentarer

 1. Kalk. Har ni kalkhaltigt vatten? Ta ur kondenstumlarens reservoar och fyll strykjärnet med det, eller koka upp vatten i vattenkokaren, låt svalna och använd det.

  • Eva Maria

   Vi har nog mycket kalk i vattnet. Googlade lite om det och det står att Skåne har kalk i vattnet. Kanske har vi väldigt mycket kalk i vattnet. 2 mil från där vi bor finns ett gammal kalkbrott. Kan det vara en ledtråd tänker jag nu? Men det hjälper inte riktigt att ta vatten från tumlaren, men kanske från vattenkokaren är bättre! Det ska jag prova! Tack för tipset!

 2. Har du provat ättika.
  Stryk på ättika på stryksidan så att det blir rent.
  Om det skramlar inuti kanske du kan hälla i lite ättika och vatten, låt stå ett tag och häll ut.
  Ättika låser kalk.
  Funkar i vattenkokare, kaffebryggare och i badrummet. Överallt där du kan ha kalkfläckar.
  Lycka till

  • Eva Maria

   Det låter ju toppen med ättika! Det ska jag prova. Har faktiskt en flaska i skåpet som jag använder till träningskläderna när de börjar lukta lite sunkigt och inte blir fräscha efter vanlig tvätt. Verkar vara ett allround-medel! Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén