Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mitt besök i SwopShop!

Nu har jag mer att berätta om SwopShop! Det blev ett så trevligt och givande möte med Jane som startat och driver butiken. Vårt gemensamma intresse för hållbarhet och såklart kläder gjorde att vi hade mycket att prata om!

Jane på SwopShop! Här tar hon emot inlämnade kläder!

Jane på SwopShop! Här tar hon emot mina inlämnade kläder!

Det känns att det är ”liv” i affären direkt när man kliver in. Vissa second hand butiker kan kännas sådär dammiga och inpyrda, men inte den här. Och vilken superordning! (I like!) Klänningar, barnkläder, tröjor, byxor, skor och de olika plaggen var för sig och noggrant upphängda efter storlek. Inredningen i butiken är återvunnen från lokalens tidigare ägare (en datorbutik), Blocket och Janes pappa som har snickrat anpassade ställningar att hänga kläderna på – jättesnygga! Sådana skulle jag vilja ha hemma 🙂

Ordning & Reda!

Ordning & Reda!

Butiken stylas om med olika teman. Just nu är det tema Student. På en avdelning hänger det gul-och-blå serpentiner på klädställningarna där man kan hitta sin studentklädsel! Andra teman som varit i butiken under året är mocka och skinn, bröllop och bokbyte.

Barnkläder!

Barnkläder!

Jane har byggt sin butik från grunden och själv tagit fram modellen för hur man byter kläder med gröna hjärtan. Hon gick tidigare på klädbytardagar men tyckte att systemet var inte rättvisst – det kändes inte som att man fick tillbaka för samma värde som man lämnade in. Hennes intresse för kläder och miljö gjorde att hon tog steget och startade sin egen butik. Idag har hon haft butiken i ett år och åtta månader. Först hade hon en annan lokal men för ett tag sedan flyttade butiken in på den mer centrala adressen Själbodgatan 2C. Hon har fått fina relationer med många av sina kunder och de har kunnat hitta sina favoritplagg i butiken. Jane är också ute och föreläser om starta-eget och om hållbarhet.

Hur gör man då när man ska Swoppa kläder?

 • Ta med dina kläder till butiken (2 plagg första gången, sedan 10 plagg per gång)
 • Jane värderar dem och du får ett värde på dem och på det beloppet betalar du en serviceavgift på 25%.
 • Beloppet räknas sedan om till gröna hjärtan som du kan handla för i butiken!
 • Du kan även köpa kläder direkt utan att själv lämna in några kläder.
Så här ser prislappen ut i SwopShop!

Så här ser prislappen ut i SwopShop!

Den här gången hann jag inte handla något nytt för mina gröna hjärtan men jag kommer att gå dit en annan dag!

Galgknepet!

Till sist måste jag bara berätta det listigaste knepet Jane visade mig!! Det blir ju lätt fullt i garderoben och hur ska man hålla rätta på alla kläder och vilka ska jag rensa ut?

Vänd alla krokar på dina galgar i garderoben, så att de liksom hänger med öppningen utåt. När du sedan hänger in ett plagg som du använt så hänger du kroken ”rätt”. Efter ett tag ser du lätt vilka kläder du använder! Det är ett knep för mig. Känns som antalet rättvända krokar kommer att bli 10% av min garderob.

Kram & ha en fin dag! Eva Maria

PS!
April ut är det 10% rabatt om du köper kläder i SwopShop, så passa på om du vill göra ett besök! Handlar du i SwopShop men vill ändra på något plagg så finns det en sömmerska i närheten där du får rabatt när du handlat i butiken.

Föregående

Bokbytet!

Nästa

Gamla bläckpatroner

2 kommentarer

 1. Det är så himla fyndig och miljövänlig affärsidé!
  Kul att man kan handla där också, jag hade nämligen fått för mig att man bara kunde byta. Så bra att du redde ut allt 🙂

  • Eva Maria

   Ja, det är verkligen fyndigt! Nu planerar Jane att erbjuda några happenings i butiken, som klädbytarpartyn som man kan boka om man är ett gäng vänner. Det låter mysigt tycker jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén