Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Back from London!

Broöppning i Tower Bridge!

Broöppning i Tower Bridge!

Nu är jag tillbaka efter några dagar i London! Det blev en spontan resa och vi lyckades pricka in både tunnelbanestrejk och 10-års minnesdagen efter attentaten. Men allt gick bra och vi hade fem trevliga dagar i den stora staden. Jag har varit där fyra gånger förut men nu var det 15 år sedan sist och vi tyckte att det var dags för barnen att uppleva London. Vi bodde på mysiga hotell Hotel Qbic som ligger lite utanför centrum, ganska nära Tower Bridge. Den närmaste tunnelbanestationen heter Aldegate East. Det var ett speciellt hotell med rolig design och inrett med prylar från loppis och konstnärer. Det var ett stort miljötänk på hotellet och det drevs med solenergi!

Hotellet fick sin energi från solpaneler på taket! Här kan man se hur energin alstras och hur mycket som förbrukas. Fotot är taget på natten så då var det ju ingen sol...

Hotellet fick sin energi från solpaneler på taket! Här kan man se hur energin alstras. Fotot är taget på natten så då var det ju ingen sol…

Kul hylla med skåp på hotellet! Jag hade med mig en bok som jag läste ut och lämnade i hyllan.

Kul hylla med skåp på hotellet! Jag hade med mig en bok som jag läste ut och lämnade i hyllan.

Frukosten var så god! Inte flottiga bacon (man kunde få det om man ville) utan fina smörgåsar, hemmagjord musli, muffinsar med pumpafrön och nypressad juice. Området runt hotellet var lite småskumt på kvällen men det var ok. Förutom att vara och mysa på hotellet så gick vi på Harry Potter-utställningen utanför London – mycket intressant! Det var den riktiga studion där filmerna spelats in och man fick se alla detaljer och kläder som använts. Vi var där i flera timmar och barnen fick köpa var sin trollstav med sig hem, det fanns några att välja på! Många av detaljerna från filmen som jag trodde var gjorda i dator visade sig vara riktiga föremål i verkligheten och de var väldigt välgjorda. Och alla djur var riktiga, till exempel brevugglorna var tama ugglor som tränades inför filmerna! (Men de fanns inte i utställningen, de var hemma hos sina mattar och hussar nu!)

Trollspö-affären i Harry Potter! Vilken väljer du? Vi valde Hermiones och Voldemorts trollspön.

Trollspö-affären i Harry Potter! Vilken väljer du? Vi valde Hermiones och Voldemorts trollspön.

Vi promenerade mycket för att insupa atmosfären i London, fikade, gick på några museum och musikalen Mamma Mia. Vi hittade fina restauranger via TripAdvisor, vi är så matglada så maten är viktig. Och ja, lite shopping blev det! Jag köpte en cerise handväska på UGG (de som gör de mjuka fårskinnsstövlarna), på SALE, halva priset. Kunde bara inte motstå… Höjdpunkten på shoppingen var en fem våningar hög bokhandel där vi spenderade två timmar och botaniserade. Jag råkade köpa sju böcker, några till mig och några till barnen. Några kläder till barnen på Harrods blev det (reafynd!) och så lite te och annat gott som förlänger resan hemma! Mys!

Jag älskar de små mysiga te-affäerna i London! (Och det är "saker" som förbrukas!)

Jag älskar de små mysiga te-affäerna i London! (Och det är “saker” som förbrukas!)

Föregående

En byrålåda i taget…

Nästa

Min resegarderob

6 kommentarer

 1. yvonne

  Mysig resa. Älskar London. Nu är det snart 3 år sedan jag var där senast. Hoppas hoppas jag snart kan resa dit igen. Vill gärna åka till Harry Potter med barnen – jag med. Brukar också köpa med mig te hem 🙂

  • Eva Maria

   Det var verkligen fint på Harry Potter. Nu var det nyheter med ett stort ånglok och man fick gå in i tågvagnarna där de åkte tåg. Man kände igen det från filmerna! Det som var bra med Harry Potter-utställningen var att man fick boka tid och då var det inte så mycket folk på den tiden man fick. Man skulle egentligen ha bokat långt i förväg men vi gick in varje dag och kollade och rätt som det var så fanns det lediga biljetter, antagligen någon som bokat av. Te är en favorit och nu njuter jag av det morgon och kväll!

 2. Intressant hotell, sparar detta tips för ev. kommande behov! Har nyligen rest runt i England och Skottland “i Harry Potters fotspår” och gissar att vi kommer att återvända till Harry Potter-studion förr eller senare om jag känner dottern rätt 🙂 och intresset håller i sig…

  • Eva Maria

   Så kul att resa i Harry Potters fotspår! Det är så mysigt i England och Skottland! Jag har varit två gånger i Edinburgh och det var också så fint. After-noon-tea brukar jag planera in men tyvärr hann vi inte det i London den här gången! Nu håller jag på att lära mig golf och drömmer om att åka till Skottland på golfresa 🙂 (Själva golfen känns inte så viktig!)

 3. Låter som att du fastnade i Foyles eller Waterstones, dessa farliga affärer… 🙂
  Låter som att ni fick en härlig resa trots strejken.

  • Eva Maria

   Det var Foyles 🙂 Vilken underbar bokhandel! Jag gjorde ett litet mission och frågade efter rensa-ut böcker vilket resulterade i att jag fick besöka flera olika avdelningar (inredning, självhjälp, feng shui m fl). Till slut visste någon att de fanns på avdelningen för “house keeping”. Det var lite roligt! Jag köpte två av de fem böckerna i ämnet som jag hittade, jag ser fram emot att läsa dem. De var helt nyutgivna. Tänk att få jobba i en sådan bokhandel! Det hade varit mysigt. Det slog mig också att det är lyx att vi kan engelska så vi har ett stort urval böcker att välja från. Svenska är ju inte så stort språk. Jag har en bekant som arbetar med översättningar och han har berättat att vi ändå har många böcker översatta till svenska pga att många författare hoppas på Nobelpriset. En gång var jag i USA och då hittade jag en mega-stor bokhandel som hade öppet dygnet runt, den var också underbar. Lätt att bli av med några timmar i en trevlig bokhandel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén