Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Four Fit Challenge från Sysav!

 

Fourfit-Jag-är-en-fourfitter

Sysav (återvinningscentralerna här i södra Skåne) har startat en kampanj som heter Four Fit Challenge.

“Vi svenskar slänger ca 8 kg textilier per person och år. Kläder och annat som påverkat miljön negativt både när det producerats och kasserats. Det håller inte! 

Four Fit Challenge är en utmaning: fyra plagg i en vecka. För att vi måste tänka om när det gäller kläder och mode. Utmana dig själv att tänka mer hållbart kring mode i höst. Återanvänd det du redan har och tänk igenom dina inköp. Shoppa och klä dig mer klimatsmart helt enkelt!

Läs mer om kampanjen och anta utmaningen på Four Fit Challange! “

Det låter jättekul! Jag vill vara med! Igår kväll när jag skulle somna låg jag och funderade på vilka fyra plagg jag ska välja. Det blir inte lätt, nu är vädret lite växlande också. Och jag som kan byta kläder flera gånger om dagen… myskläder när jag stiger upp, sen vardagskläder när jag jobbar och kanske något avslappnat eller fint på kvällen. Sen började jag fundera på det här med träningskläder, jag spelar tennis och golf, får jag ha mina träningskläder då? Men reglerna är ganska frikostiga:

“Var med i Four Fit Challenge och kombinera fyra plagg i en vecka. Undantaget underkläder, träningskläder, ytterplagg och arbetsuniform. Matcha fritt med olika skor och accessoarer. När veckan är över får du en länk till ett tävlingsformulär, där fyller du i dina insikter, reflektioner och tankar kring veckan med bara fyra plagg. Vad var svårt? Vad var enkelt? Detta blir ditt tävlingsbidrag.

Första pris är en stylingdag i din egen garderob med chefsdesignern på Robert&Blad. Helle Robertsson konsulterar dig för att styla och skapa nytt av det du redan har i din garderob (värde 5000:-). 2-30:e pris är presentkort från Myrorna (värde 100:-).”

Nu har jag anmält mig och jag börjar måndag 31 augusti 🙂 (Hjälp!)

Vilka fyra plagg ska jag välja?!

Vilka fyra plagg ska jag välja?! (Jag gillar blått o rosa!)

Föregående

Deodorant eller Antiperspirant?

Nästa

Många hamstrar i huset…

7 kommentarer

 1. Modigt!! Jag funderar på att gå med men 4 plagg känns så väldigt lite. Kanske om jag inte räknar strumpbyxor/leggings? Ska fundera lite till om jag vågar…

  • Eva Maria

   Jag tänker nog tolka strumpbyxor/leggings som underkläder… och linne och scarfs. En scarfs kommer man ju långt med om man vill variera sig! Men 4 plagg är väldigt lite. Det stod heller ingenting om man får tvätta kläderna men jag frågade Minimalisterna och de trodde att man fick tvätta dem så det tänker jag göra. Blir sunkigt annars! Inte kul om man spiller spagetti och köttfärssås på sig dag 1 🙂 Några har haft svårt att avstå sina myskläder till TV-soffan så det har folk använt också! För mig blir det nog 1 par jeans, 2 toppar och en kofta. Jag ska välja kläder i helgen!

 2. Jag tycker inte att fyra plagg funkar när man har både fritid, arbete, väderväxlingar och inte har möjlighet att tvätta under veckan. Jag vill ha en enkel tillvaro, så den här utmaningen är för knepig.

  • Eva Maria

   Hm, idag har jag valt fyra plagg men det var inte lätt. Fyra plagg är väldigt lite! Som du säger, har man inte tillgång till egen tvättmaskin blir det svårt.

 3. Okej, jag hänger på! Ska anmäla mig nu. Fast jag tänker: ett par jeans, en kjol, en blus och en kofta. Kanske får jag ångra mig… Tar du kort på dina kläder sen när du ska börja? Hade varit kul att se!

  • Eva Maria

   Hej Händelsevis! Idag har jag lagt ut mina val som du kan se här på bloggen! Har också lagt upp ett Instagram-konto (Rensa ut) för att mer i detalj dokumentera veckan. Hm, det lutar åt att jag byter ut en blus mot kjol faktiskt. Jag känner på mig att det kan bli för varmt med bara jeansen. Kan vara skönt att byta om till kjol när man kommer hem på eftermiddagen också, det är ju fortfarande sommarvärme. Får in i garderoben igen 🙂 Kul om vi har samma vecka!! 🙂 Har du Instagram? Jag sökte på Händelsevis men hittade det inte. Kram Eva Maria

   • Ingen insta här än. Har en privat men min kompis säger att jag är som en fönstertittare eftersom jag sällan lägger upp någon själv utan bara tittar på andras…. Nåväl. Kanske blir det en för bloggen någon gång. Ska leta upp dig på min fönstertittaranvändare 🙂 Fina kläder! De kommer ha en fin vecka! La just upp mina med. Hoppas på värmebölja, då får jag ytterligare ett par skor att välja på samt kan skippa strumpbyxor och få variation. Fast nu ser det ut som moln och ca 19 grader på prognosen. Då är det perfekt med jeans och blus ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén