Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Fynd från Myrorna!

Förra veckan ramlade jag och  min väninna in på Myrorna på Emporia (köpcentrum utanför Malmö). Jag tänkte handla något fint för mitt presentkort som jag vann i Four Fit Challenge! Vi botaniserade där inne rätt så länge och jag hittade fina fynd. (När jag kom fram till kassan kom jag på att jag glömt presentkortet hemma, men det gjorde inget, det gäller ju ett helt år. Får åka dit igen helt enkelt!)

Detta fyndade jag:

Tre Höganäs-kaffekoppar! Lagom till en liten kaffeslurk. Som nya! 25 kr/st

Tre Höganäs-kaffekoppar! Älskar blått! Lagom till en liten kaffeslurk. Som nya! 25 kr/st

Söt blus från Boomerang! Passade perfekt! 185 kr

Söt blus från Boomerang! Passade perfekt! 185 kr

Köpte även en handsydd tygkasse och en bok till min man i Alla hjärtans dag-present. Boken såg ny ut men sedan råkade jag säga att det var ett fynd från Myrorna för 10 kr…
– Från Myrorna?! Köper du en BEGAGNAD bok till mig i present?! 
Tänk om någon smulat i den?

Ops! Men det är väl ok med en begagnad bok? Alla böcker på biblioteket är begagnade kan man säga. Jag och min väninna diskuterade det här med att köpa begagnade saker i present, det känns inte alltid helt ok. Vad tycker ni? Vi kom fram till att om det är en sak som kan kännas speciell för personen man ger till så kan det blir bra. Fast det vet man inte förrän efteråt såklart… Men dumt egentligen att det måste vara nytt för att ge bort! Det kommer säkert att ändras i och med att konsumenter blir mer medvetna och hos yngre är det kanske mer ok? Nu är jag från 70-talet och vår generation är nog inte där ännu.

Trevlig helg!

Föregående

Fler som rensar ut hemma hos sig!

Nästa

Fina planeringsprylar på Märtas Kafé!

6 kommentarer

 1. Helt okej med begagnad present tycker jag! Min sambo fick knappar till frackskjortan i julklapp, de var av fint gammalt svenskt silver och jag hittade dem i en antikaffär. Många gånger betyder ju begagnat inte bara gammalt och använt utan också att givaren har letat och letat och tillslut hittat den perfekta presenten. För det är ju inte alltid lätt att hitta det man söker second hand! Mer tid och eftertanke helt enkelt och det kan ju aldrig vara dåligt när det gäller presenter!

  • Eva Maria

   Jag håller med dig! Det tar mycket längre tid och eftertanke att hitta något begagnat än att bara gå in i en affär och snabbt köpa något nytt. Så kul att du hittade så fina knappar 🙂

 2. Klart begagnade gåvor är okej! Böcker borde det ju vara minst problem med, om de är lästa så är det sällan de är väldigt slitna. Senast förra veckan gav jag vidare en begagnad bok till en kollega som mycket riktigt uppskattade den. Och en av mina närmsta vänner fick en gång i födelsedagspresent två fina figurer som jag ärvt av en släkting men som jag kände skulle uppskattas mer av min vän. Av mamma får jag ständigt saker hon har fyndat på loppis.

  Kul att du fyndade 🙂

  • Eva Maria

   Jag blir också så glad för böcker som någon har tänkt att de passar just mig! Så snällt att du gav bort dina figurer. Då får de en historia med sig också. Min farmor brukade skriva små lappar med historien bakom sakerna. Några av de sakerna har jag kvar och det är mysigt! (Och såklart omöjliga att rensa ut!)

 3. Paula

  Hej! Jag tycker också att det är helt okej att ge och få begagnade saker. Jag själv skulle vara jätte glad att få exp. begagnad bok om det annars är sån bok att ämnet passar mig. En granne till mig har nio barn, så dom kan inte köpa alltid nya kläder eller julklappar, men dom köper mycket begagnat, bara det är i bra skick. Men barnen blir jätte glada när dom får något och även jag har gett smycken och väskor till större flickorna och dom mindre barnen får kläder och ritblock och färger mm… Det behöver inte alltid kosta massor, att ge glädje till en annan människa. Ha det så bra. Kram/Paula : )

  • Eva Maria

   Tack för din fina tanke! Ja, har man nio barn då går det ju inte att köpa allting nytt!! Tänk bara om de ska åka skridskor samtidigt och det inte finns uthyrning! Jag kan förstå att de blir glada när de får någonting av dig. Mysigt också att få någonting för sig själv när man har många syskon. Det känns så bra att ge bort när någon blir så glad. Kanske ibland en större känsla än när man själv får något! Ha en fin måndag! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén