Jag har kommit igång med min Sköna maj-kalender! Jag gör inte uppgifterna helt i ordningsföljd men jag har lyckats att göra en uppgift varje dag hittills:

Byta ut kläder till maj-kapseln: Klättrade upp på loftet och gick igenom de kläder jag tänkt för maj. Eftersom jag inte hade så många kläder i den kapseln så behöll jag de flesta från april-kapseln. Två plagg har jag rensat ut under april och några har jag lagt undan för att sälja. Det är lätt att se vilka plagg man använder eller inte när man har så få plagg i garderoben! Nu är det knappt en månad kvar på mitt klädköpstopp och jag måste erkänna att jag är lite trött på mina kläder… men jag har inte helt bestämt hur jag ska göra. Jag har några alternativ jag väljer mellan!

Organisera mina och familjens skor: Alltså, här skäms jag, så är det bara. Inventeringen visar att hushållet innehåller 75 par skor (inklusive gummistövlar, morgontofflor, flip flops etc) och hur många av dem är mina…? Jo, 42 par! Och då har jag ändå rensat ut några par under året. Jag får skylla på att vi bor i ett land med fyra årstider och då behöver man ju fyra gånger så många skor! Men ja, jag skäms.

Sortera kvitton: Blä, säger jag här. Fy, vad det är trist med kvitton. Förut var jag noga och sorterade in mina kvitton direkt i en smidig mapp med olika flikar, men de senaste två åren har jag bara knölat ner dem i en låda. Så det tog gott och väl en timme att sortera alla kvitton. Jag slängde de flesta men sparade en del, till exempel kvittot på mina nya skidor. Det kan vara bra att ha om de skulle bli stulna tänker jag. Man borde ta en kopia eller foto på viktiga kvitton eftersom de brukar blekna. Får skriva upp det på min ToDo-lista…

Städa i garderoben: Här tänkte jag ta ut det som inte hör hemma där, och jag körde iväg med bland annat böcker som jag rensat ut. Så på Valborgsmässoafton var det jag som körde till Sysav, de hade faktiskt öppet till 15 så jag passade på. Härligt att rensa ut!

Städa skrivbordet och den lilla hyllan: Det var skönt att få städat skrivbordet! Och på den lilla hyllan lägger jag pågående arbetsuppgifter och så sorterade jag mitt kontorsmaterial. Jag gillar anteckningsböcker och pennor… Det är så lätt att det slinker ner en söt bok när man är ute och handlar, är jag utomlands hittar jag alltid så fint “stationary”, det är en av mina svagheter! “Det tar inte så stor plats heller”, är en vanlig ursäkt från min sida.