Den senaste tiden har jag fått ny motivation till att rensa ut. Det går i perioder och ibland lyser motivationen med sin frånvaro och jag får inte någonting gjort, men när man minst anar det så kommer den tillbaka. Jag har haft en ganska lång period där jag saknat motivation men det har inte saknats arbetsuppgifter, om man säger så. Jag har fått saker gjort (som pärmarna är nästan klara och jag har fortsatt med loftet) men det har inte varit med samma lust. Men sedan en månad tillbaka så har jag fått ny motivation till att fixa och dona här hemma och jag tror det kommer från olika källor. Jag har funderat på vad det har varit som kickat igång min nya motivation och jag tror det är några specifika källor som inspirerar mig just nu.

Inspirationskällor:

  • Hösten har nog sin del i det. Nu är det mer tid för att vara inomhus och det är lättare att passa på att ta en timme då och då med sina rensa ut-projekt.
  • Jag har börjat följa Becoming minimalist, Joshua Beckers blogg. Jag har läst den sporadiskt tidigare men nu har den verkligen fångat mig. Han skriver så intressanta och inspirerande inlägg så jag bara Wow – vill börja rensa direkt!
  • Min dotter har precis fått måla om sitt rum (vi har gjort det själva) och då var vi tvungna att tömma rummet och rensa ordentligt. Hon är duktig på att rensa och skänkte massor av saker från sitt rum. Vi brukar skoja om att hon inte brås på mig… jag har ju svårare för att rensa ut. Och en del av hennes kläder och saker brukar dessutom förflytta sig över till min ägo…
  • Boken Minnessamlaren startade många tankar hos mig, men jag har svårt att sätta fingret på exakt vad i boken som triggade igång mig. Kanske det var tanken på att alla saker vi köpt och fäst oss vid, är bara saker och betyder inte så mycket som vi inbillar oss. När jag läste boken blev jag trött på saker och funderade på att de hindrar oss från att leva lättare.
  • Tiny House Nation! Jag har börjat titta på den serien på Netflix och den är så speciell! Det är två killar som åker runt i USA och hjälper personer ”go tiny” vilket innebär att de vill leva enklare och i små hus. Jättefin serie och superinspirerande! Kommer nog aldrig själv att kunna ”go tiny” men det är roligt att se de söta husen och följa deras omställningen från att bo stort till litet.

Jag tror att gemensamt för dessa inspirationskällor är att de har väckt mina gamla mål och drömmar till liv igen. Mitt mål om att få ett mer harmoniskt och lättstädat hem med färre saker, som kan ge en tillvaro där det är lättare att ta sig ut utanför hemmet och uppleva saker istället för att köpa saker, och att det blir lättare att umgås och bjuda hem vänner när man inte behöver städa i flera dagar innan. (Det blev en lång mening, men den innefattar nog mitt mål!)

Ibland behöver man lite ny input helt enkelt! Hur hittar du ny motivation?