Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mina 10 små projekt på Sommarlovet!

Imorgon börjar barnens sommarlov på tio veckor. Då passar det bra att göra en veckolista till mig själv på tio små projekt! Ibland när det går trögt att beta av ToDo-listan brukar jag dela upp den i små tuggor för att ta mig framåt. Ni vet, Rom byggdes inte på en dag. Det är skönt att klara av en uppgift och känna sig klar, även om den är pytteliten. Jag har inte varit så flitig med rensandet och fixande här hemma på sistone. Det har varit mycket annat som kommit i vägen så nu kliar det i fingrarna.

Mina 10 små projekt:

 1. Gå igenom min gamla adressbok i papper och skriva in i en ny (jag är antagligen den enda som fortfarande har en adressbok i papper!).
 2. Laga några kläder.
 3. Sälja min lådcykel.
 4. Sortera, rensa ut och skicka vinterkläder som jag vill sälja till Sellpy. De har cirka 14 veckors handläggningstid nu så jag tänkte vara ute i god tid.
 5. Plantera om krukväxterna inomhus – har börjat på detta projekt men har några stackare kvar och behöver komplettera med jord, krukor och fat.
 6. Projekt med papper i arbetsrummet… det ligger högar med osorterade papper som jag behöver gå igenom och arkivera, kasta eller strimla i dokumentförstöraren.
 7. Träningsredskap – gå igenom och helst börja använda!
 8. Pyssel och konstnärsmaterial
 9. Ett skåp med vaser och massor med annat krafs som slammat igen totalt.
 10. Backup foto från mobilen till dator, och sedan backup från datorn.

Yes! Det ska bli skoj att ta tag i dessa projekt med början imorgon. Några av dem tar mer tid i anspråk än andra, och vissa kräver en del förberedelser. Till exempel så måste jag fixa en ny extranyckel till lådcykeln och till krukväxterna behöver jag åka och köpa jord och krukor. Men jag planerar även att njuta av de kommande tio veckorna med strandhäng, utflykter, läsa på terassen, grilla… 🙂

Har du några planerade projekt inför sommaren? (För att lämna kommentar så klicka på rubriken till inlägget!)

Kram Eva Maria

Föregående

Nyheter om Rensa ut & Lev lättare!

Nästa

Konsten att använda de små stunderna

6 kommentarer

 1. Åh, fin bild på ljuvlig hortensia!
  Vilket bra upplägg du gjort. Är dålig på att planera, är numera en typisk dagslända som tar dagen som den kommer. Allra helst i solen och värmen tenderar jag att bli väldigt ostrukturerad.
  Riktigt bra tips att dela upp i mindre delmoment. Känner mig motiverad att sätta ihop en lista med lite mindre projekt parallellt med andra större projekten vi har att tackla utomhus. Har t ex också papper på hög som behöver sorteras… Många Tack för inspirationen:) Kram på Dig, Tina

  • Eva Maria

   Det är en hortensia som vi köpte förra året och sedan planterade ut i trädgården. (Bilden är från förra året!) Den har tagit sig fint och nu hoppas vi på att den ska blomma i år igen!
   Alltså vissa dagar får jag så lite gjort och det känns som ToDo-listan bara växer! Om jag får en sak gjord så kommer det två nya 🙂 Så ibland hjälper det mig att skriva en sådan här lista och beta av små uppgifter. Sen är det klart en fråga om prioritering, allt är inte lika viktigt, men man vill ändå få det gjort. Jag brukar skriva en liten kort lista varje kväll inför nästa dag så att jag inte helt trillar i diket! Men sen tror jag att man absolut behöver dagar som inte är så inrutade också, så att man bara kan slappna av och fylla på med ny energi. Roligt att höra att du blir inspirerad och Lycka till med dina projekt – stora som små!! Kram och ha en härlig dag! / Eva Maria

 2. Det där med backup är så viktigt (lärde jag mig nyligen…)!
  Jag har inte ens börjat tänka på sommarsemestern, det känns som evigheter tills dess (några veckor). Men blir det lite regnigt så behöver vi nog rensa lite i vindsförrådet. Eftersom vi envisas med att ha cyklar stående där så kommer vi med nöd och näppe in. Och rensa jobbpapper efter över ett års hemarbete behöver jag nog också (men det kanske kan räknas som arbetstid).
  Lycka till med projekten 🙂

  • Eva Maria

   Hoppas det gick bra med din backup ändå! Det är något jag slarvar med, nu var det så länge sedan jag gjorde det och jag är så oteknisk så jag tycker att jag får lägga flera timmar på det. Jag borde anlita en datorperson som kan lära mig det ordentligt en gång för alla.
   Det kan nog till och med vara lite mysigt att rensa i vindsförrådet när det regnar! Då hör man kanske regndropparna på taket. O ja, dessa papper… de lever sitt eget liv! Jag har fin ordning på mina papper i pärmar, men så kommer det något som inte passar in i någon kategori så bildas det högar. Den veckan jag ska ta tag i papper ser jag inte så mycket fram emot! Men jag får ladda med musik och något gott att knapra på 🙂 Kram till dig Matilda! / Eva Maria

   • Karin

    Den enklaste backupen som är lätt att göra direkt är att ställa in i mobilen att fotona backas upp i molnet automatiskt, tex till Dropbox, Google foto el liknande. Då har man dem åtminstone på fler ställen än i mobilen om man skulle bli av med den.

    • Eva Maria

     Tack för ditt tips Karin! Jag skulle verkligen behöva ställa in det till mobilen. Jag ska fråga om någon kan hjälpa mig med det. Det vore så tråkigt om fotona försvann. Nu gör jag så att jag läser över fotona till datorn, och sedan då och då över till ett externt minne. Bara det att nu har jag nog inte gjort det på ett år! Sen behöver jag ta backup på det som finns på datorn också, dokument och sånt. Där ligger jag också efter. Tack för att du läser bloggen och jag önskar dig en härlig sommardag! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén