Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Njut av dina framgångar med en Rensa ut-dagbok!

Det går upp och ner i perioder när man rensar ut. I vissa perioder har man mer energi och så kommer det perioder när det är svårt att hitta motivationen och det känns som hela projektet stannar av. Så är det verkligen för mig och förut blev jag frustrerad när jag inte kunde pricka av i planeringen att saker gick framåt. Men nu tänker jag lite annorlunda för att inte vara så sträng mot mig själv. Jag vill gärna ha en plan,  som nu i sommar har jag haft ”Mina 10 små uppgifter”. Jag har genomfört åtta av dem men sedan tog det bara stopp! Tänker att då får man helt enkelt bara ta en paus. De som är kvar är att börja röja i alla skåp i hallen som ska renoveras och den sista uppgiften är att ta backup på mobil och dator.

Nu tänker jag att istället för att bli besviken på mig själv så tänker jag tillbaka på allt det jag faktiskt har fått gjort – och ofta visar det sig vara ganska mycket. Det jag började med för tre år sedan var att skriva en Rensa ut-dagbok. I den skriver jag allt det jag har rensat ut och även om jag har genomfört något projekt som har med ordning och reda att göra, t ex städat garderoben. Jag tror att det är viktigt att stanna upp och titta tillbaka på saker man genomfört istället för att bara känna sig besviken. Det går att tänka så på flera områden i livet – bättre att tänka på det som blev gjort än det som inte blev gjort.

När det tar emot så tar jag fram mina anteckningar och riktigt njuter av hur mycket jag har fått gjort! Helst vill jag visa dem för någon annan som kan berömma mig extra! (Intresset från omgivningen är dock begränsat…!)

Föregående

Tips om föreläsning med Rofylld Vardag

Nästa

Vårt nya vardagsrum!

6 kommentarer

 1. Sanna

  Hej
  Vilken fin blogg du har, mycket inspirerande.
  Har en fråga dock ang backup från mobil till dator, varför har du inte backup till något moln automatiskt?
  Kram

  • Eva Maria

   Hej Sanna! Tack för att du läser bloggen och det gläder mig mycket att du tycker att den är inspirerande 🙂
   Ja, suck, angående det här med backup så vill jag gärna ha det automatiskt men jag är så förtvivlat oteknisk!! Det har stått på min lista väldigt länge att jag måste ordna detta. Jag tror att det bästa sättet för mig att lösa detta är att boka tid på t ex Apple Store och få hjälp med det! Kram och jag önskar dig en fin dag! / Eva Maria

 2. Hanna Sjöberg

  Hej Eva-Maria !

  Så fint tips med en särskild rensa-ut-dagbok för att kunna se allteftersom tiden går, hur man lyckats med många små och större utrensningar och städning och annat matnyttigt ☺️
  – Kanske kan man även ✍ skriva in de prylar som kommer på hållbara vis, såsom secondhand och klädbytarträffar ? (Tex från andra hållet ”uppochner”?)
  Tack för din blogg som roar att läsa varje gång och det är lagom långa och intressanta inlägg

  Med vänlig hälsning, Hanna

  • Eva Maria

   Tack Hanna för ditt tips 🙂 Jag har faktiskt handlat en del second hand på sistone men har inte tänkt på att skriva upp vad jag har handlat. Det vore trevligt att göra det! Då blir man nog mer motiverad att fokusera på det också, att hitta det man behöver på ett hållbart vis. Tusen tack för dina fina ord och för att du läser bloggen!! Kramar och hoppas att din dag blir fin! / Eva Maria

 3. Visst är det så att motivationen att rensa går upp och ner.. Det är välbehövligt och också nödvändigt att ibland göra uppehåll ibland för att hämta ny kraft.
  Smart med Rensa ut- dagbok! Det är onekligen ett mödosamt jobb att rensa och förenkla i sitt hem och liv och ibland kan man verkligen behöva både pepp och beröm. Jag har varit väldigt dålig på det under de år jag rensat, men har fått många goda råd och tips på belöningar från din bok som jag nu använder mig av när jag rensar och genomför större städprojekt:).
  Kram på Dig!

  • Eva Maria

   Så roligt att höra att du använder belönings-tipsen från boken! Anledningen till att jag har tagit fram dem är att jag tidigare i princip alltid belönade mig med att köpa något nytt. Det kunde även vara att jag köpte något för att trösta mig. Det blir ett beroende och man får en kick men den sitter inte i särskilt länge. Jag fick verkligen tvinga mig och min hjärna att tänka om. Sen tror jag att det är viktigt med belöningar i någon form när man kämpar mot ett mål, så det är viktigt! Annars kan det bli för tråkigt och slitsamt. Såg att den nya Marie Kondo-serien finns på Netflix nu 🙂 Sparking Joy heter den, ser verkligen fram emot att se den!! Ska nog göra en tråkig uppgift först och sedan kasta mig i soffan och se alla tre avsnitten!
   Hoppas allt är bra med dig och stor kram! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén