Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vårt nya vardagsrum!

Jag kom på att jag inte har visat er vårt nya vardagsrum! Det vill jag gärna göra!

I våras byggde vi ett nytt kök i det som tidigare varit vardagsrum och samtidigt passade vi på att byta golv och måla om i större delen av huset. Eftersom vi blev av med vardagsrummet fick vi planera ett nytt i ett öppet rum innanför terrassen som vetter ut mot trädgården. Tidigare var detta rum ett slags arbetsrum som ofta var mest stökigt. Nu har var och en fått skrivbord på sitt rum och mitt skrivbord står i ett kombinerat gäst- och arbetsrum.

Ett slags arbetsrum innan renoveringen.
Jag blev väldigt stressad av att det alltid var så rörigt här.

Ni som har följt bloggen vet att det blev ett större projekt än förväntat… vilket det ofta blir! Vi fick hyra en lägenhet i sex veckor och sedan bodde vi hemma i några veckor med hantverkare och byggdamm långt ner i hårbotten.

Nu har vi haft både det nya köket och vardagsrummet i bruk under sommaren och det har fungerat väldigt bra! Speciellt blev det nya vardagsrummet en bonus, vi hade inga förväntningar på hur det skulle bli men det visade sig få många fördelar. Här sitter vi och tittar på TV och läser. Rummet ligger mer skyddat inuti huset och det har blivit en mer ombonad känsla. När vi hade vardagsrummet ut mot vägen kunde man känna sig mer iakttagen (även om det inte passerar så många på vår väg!). Köket ville vi gärna ha ut mot vägen, det är skönt att se lite liv och rörelse när man lagar mat och om det kommer besökare. Vi har inte fått upp några tavlor ännu men det är rätt så skönt med bara vita tomma väggar, så det dröjer nog ett tag innan det kommer upp något! Soffan är ny och den är jätteskön att sitta i och kolla på alla favoritserier 🙂 Soffbordet passar inte helt in men det är ett gammalt loppisfynd och det är rätt så praktiskt. TV-bänken hade vi sedan tidigare.

Samma rum efter renoveringen!
Utsikt från soffan mot terrassen och köket.
Utgång till terrassen.
Karro trivs i nya soffan!

Föregående

Njut av dina framgångar med en Rensa ut-dagbok!

Nästa

Tips: Två poddar och en artikel

13 kommentarer

 1. Mer hur mysigt har det inte blivit här? Verkligen superfint ni fått det i ert nya vardagsrum, känns väldigt rofyllt och harmonierar fint med köket!
  I övrigt är ert hus är bara så häftigt med sin takhöjd och moderna arkitektur. De vackra träklädda taken. Gaah!

  Om det ska vara något på väggen vil jag tipsa om något som inkluderar eld- elementet. Ni har eld i belysning och tända ljus men inte så mycket mer. Allt handlar dock om hur man själv upplever det. I vårt hem har vi t ex alldeles för mycket överslag på metallens element och eld är det som balanserar metallen, men jag har så svårt att få in det. Älskar allt som är vitt, grått och ljust och har svårt för t ex rött och orange som ger eld, men kan verkligen uppskatta en klarröd pläd eller gula och orange inslag i någon annans hem.

  Är den lilla fåtöljen till den lilla fyrbenta:) he he Så gulligt!
  Husdjur och barn representerar förresten också eldens element:).

  Hoppas du har det bra i det fina vädret. Vi har varit ute på två långturer med Harleyn och bara njutit av den vackra hösten.
  Kram på Dig!

  • Eva Maria

   Oh, tack för din fina feed back! Det gör mig jätteglad! Ja, vi är verkligen nöjda med att ha det luftigt nu. När jag tittar på gamla bilder på hur stökigt vi har haft det hemma så gör det ont i mig. Det är inte trivsamt att ha det så stökigt, man mår inte bra. Vänner som har varit på besök blir chockade över förändringen och säger att nu kan de se själva huset, det kommer liksom till sin rätt. De kan fråga om t ex taket och fönstren, om vi har gjort om och flyttat väggar, men nej, vi har bara röjt, röjt och röjt! Sen nytt golv och målat om.
   Tack för tipset med att sätta upp något som inkluderar eld-elementet. Mycket intressant. Jag känner själv att det är lite stelt som det är nu och inte så varm känsla. Barnen vill ha upp en stor tavla på Elon Musk (som är deras idol) men jag vet inte… jag hade nog tröttnat på det 🙂 Något som jag funderar på men långt ifrån har bestämt mig om, är dessa “mossplattor” som även dämpar ljud. Förut hade vi så mycket saker plus mattor o grejor, men nu blir det ju lite slamrigt. Jag såg dem på en restaurang och de finns i alla färger och former. Vet dock inte ännu hur mycket de kostar, tror att det är främst företag som köper dem.
   https://nordgrona.com/
   Men när jag ska leta efter något så ska jag tänka på eld-elementet. Behöver nog även skaffa en eller två mattor som mjukar upp rummen.
   Ja, den lilla fåtöljen är till vovven! Men hon använder den mest som trappa för att komma upp i vår soffa… hon vill alltid ligga så nära oss som möjligt!
   Långtur med Harleyn låter bara så härligt!!! Nu är det väldigt skönt med den klara, krispiga luften så det är bra att passa på att ta sig ut och njuta.
   Kramar till dig och hoppas att du får en fin vecka! Stor kram Eva Maria

   • Mossplattorna var verkligen coola och skulle passa in fint i ert hem. Ett alternativ skulle kunna vara att använda en matta eller en vackert tyg. ‘Minimalisterna’ vill jag minnas har använt skumgummi på baksidan av lite större canvastavlor för ljuddämpning.

    I ert hus med högt i tak kan jag tänka mig att det kan bli problem med akustiken. Jag märker det t o m i vårt hem att det kan bli lite ‘eko’ när jag tar bort för mycket möbler och textilier i ett rum:) hehe. Den här tiden på året åker dock mattor, kuddar och plädar åter fram från förrådet vilket ger en bättre ljudmiljö och värmer också till den annars lite kalla och kala känslan i vårt hem.
    Kram på Dig!

    • Eva Maria

     Det är fint med textilier på väggarna! En matta eller tyg är ingen dum idé. Jag tycker också om vävda tavlor. Smart med skumgummi på baksidan! Det har säkert stor effekt.
     Så mysigt det låter att ta fram kuddar och plädar! Det är viktigt att mysa till det nu inför hösten. Jag är sugen på att köpa en yogamatta i ull men jag behöver det egentligen inte, jag har ju redan en vanlig yogamatta, och jag ska inte köpa så mycket i onödan 🙂 Jag har för mig att du har berättat på bloggen att du använder en vanlig mjuk matta till yoga.
     Kram och njut av höstmyset! / Eva Maria

     • Hej igen- än har jag inte kopplat ner:). Håller på att rensar datorn och Iphone på mängder av bokmärken, bilder mm.

      Jag har utövat yoga direkt på den stora mattan i yogarummet(gör ingen svettig yoga utan mest bara yin yoga) men köpte mig faktiskt en vanlig yogamatta för en tid sedan eftersom yogarummet sedan en tid är ockuperat av element som ska målas mm. Gaah, denna oändliga cirkel av oreda som kommer med renovering. Just nu håller jag därför till i vardagsrummet med yoga och avslappning på en vanlig yogamatta.

      Om du skulle uppskatta och njuta av den där yogamattan i ull tycker jag visst du kan överväga att unna dig det. Jag tänker på Marias kommentar och hennes läsfåtölj. Det blir lätt att man inte längre kan unna sig saker för att man rensar och vill leva enklare. Jag känner ofta också det, men samtidigt om det är något som tillför något positivt och något som man har glädje och nytta av bara ‘go for it’ säger jag:). Den andra mattan kan du ju rensa bort, sälja eller skänka samtidigt.
      Kram på Dig

     • Eva Maria

      Så bra att du inte har kopplat ner helt ännu 🙂 Och tack Tina för ditt kloka svar! Jamen faktiskt så ska jag nog unna mig den där yogamattan i ull! Den har stått på min önskelista länge och min tanke har varit att den ska ge mig lite extra mysfaktor och värme när jag går upp på morgnarna under den mörka årstiden och gör min morgonyoga. Det är precis som Maria säger att det är lätt att bli för sträng med sig själv när man rensar och inte ska köpa något nytt. Jag försöker undvika impulsköp genom att skriva upp i mobilen vad jag önskar mig och så får det ligga där ett tag, och yogamattan har stått på den listan länge 🙂

      Usch ja, stöket med renovering… vi väntar på hantverkare som ska rätta till en del skavanker och senare i veckan ska vi på möte på Ballingslöv (men dock inte säkert att det blir inredning därifrån) och titta på förslag till tvättstugan, så det blir en stökperiod här under hösten. Två rum där klinkergolvet ska bilas upp och sen arbete med golvläggning och ommålning. Men som tur är det rum där vi inte behöver vistas så mycket under tiden och det ska förhoppningsvis bli bra när det är klart.

      Stor kram Eva Maria

 2. Ser ut att vara ett jättemysigt vardagsrum! Kul att det länkar an till terrassen 🙂
  Jag är jättedålig på att sätta upp tavlor. I första hand använder jag hål som redan finns, eftersom det är jobbigt att borra i betong… I andra hand får någon annan göra det åt mig.

  • Eva Maria

   Hej Matilda! Tack så mycket 🙂 Ja, det är så skönt med det nya vardagsrummet. Nu när jag sitter där kan jag koppla av på ett annat sätt när det inte är så många intryck från tusen saker! Det med att borra i väggar är något jag skulle behöva lära mig också. En väninna till mig gick en kurs i just det, jag tror det var på Hornbach. Innan vi målade om så satt tavlorna lite huller om buller eftersom den förra ägaren hade borrat massor med stora hål överallt till ett högtalarsystem (som han sedan aldrig installerade…) och vi fick täcka dessa hål med tavlor. Väldigt skönt att slippa de hålen nu! Snickarna fick spackla igen dem.
   Kram och önskar dig en fin dag! / Eva Maria

  • Eva Maria

   PS till dig Matilda! Jag har börjat läsa Comfort of Things och jag tycker så mycket om den! Jag läser den ganska långsamt eftersom jag inte vill missa någon detalj – en bok som inte går att skumma sig igenom! Recension kommer här på bloggen längre fram 🙂

 3. Maria

  Vilken förändring, från stress till ro. Jättemysigt.

  Jag vill tipsa om att Kropp & Själ hade ett avsnitt om prylar i tisdags. Jag har inte lyssnat på det själv än, så jag kan inte säga om det var bra.

  • Eva Maria

   Tack Maria för ditt beröm!
   Aha! Jag har letat fram den podden nu och det avsnittet verkar ju jätteintressant! Det vill jag absolut lyssna på!
   Tack för tipset!!
   Kram Eva Maria

  • Eva Maria

   Nu har jag lyssnat på avsnittet och jag tycker att det var mycket intressant och lärorikt. Spännande att det är fler forskare som tittar närmare på detta område nu. Så tack för tipset! 🙂

   • Maria

    Tack själv, för blogg och poddtips. Jag har letat upp Be Uncluttered och lagt till den i mitt bibliotek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén