Inspiration att rensa ut i ditt hem!

När sakerna ruvar på drömmar

En del av de saker jag har svårt att göra mig av med är saker som hör till aktiviteter som jag skulle vilja göra mer av. Aktiviteter som jag drömmer om att göra. Till exempel har jag en hel del friluftssaker som tält, stormkök och prylar som är bra till vandring. Tyvärr var det längesedan jag var ute på något som kommer i närheten av vandring men jag vill ändå behålla sakerna ifall det dyker upp ett tillfälle. Det skulle kännas dumt att behöva köpa eller hyra allting igen när man redan har det. Två gånger har jag fjällvandrat och det var mycket fina upplevelser. Tystnaden och utsikten i fjällen var magisk. Så det skulle jag gärna vilja göra igen. Min son funderar på fjällvandring till nästa sommar. Jag anmälde mig som frivilligt resesällskap men han vill hellre åka med en vän. Men jag har ändå fått rollen som “backup crew”, det vill säga att hittar han ingen att åka med får jag följa med. “Backup crew” är en titel man använder till de astronauter som står som reserver vid en uppskjutning och de måste träna lika mycket som de ordinarie. Så nu vet jag det – det är bara att börja träna! 🙂

Något jag tog tag i nyligen var mina alldeles för många skidjackor. Eftersom vi bor i Skåne blir det inte så många chanser till skidåkning men jag har ändå köpt skidkläder eftersom jag har längtat efter vinter och snö. Kläderna har jag använt den veckan vi har åkt på skidsemester så pris per användning har blivit ganska högt. Nu fick flera av de kläderna åka med till Sellpy och det kändes väldigt bra. Det blev så luftigt i garderoben där de hängt, det är ju plagg som tar stor plats. Jag har kvar en mängd skidkläder som är rimligt för mitt behov och skidorna står kvar i garaget! Just mina skidor är en ägodel som jag tycker extra mycket om, de är tillverkade på Åre skidfabrik och har mönster från Odd Molly. Jag hade spanat på dem länge men köpte dem inte för att de var alldeles för dyra. När jag sedan var i Åre en gång och vad stod i en skidbutik om inte ett par av de skidorna i min längd och allt?! Och behöver jag säga att de var nedsatta med 30%? Så då slog jag till. Det är bra att hyra utrustning men just skidor vill jag ha mina egna. Det tar ändå ett tag att åka in dem och eftersom det går en tid mellan gångerna så är det skönt att bara kunna knäppa på sina skidor och så känns det som igår.

Pyssel och tyger är ett annat område som jag nyligen gått igenom och rensat ut en hel del. Jag sparade så pass mycket som kan vara realistiskt att jag kommer att pyssla och sy med under den närmaste framtiden. Resten fick åka till Erikshjälpen och jag hoppas att det kommer någon pysselsugen person till nytta. Jag skulle gärna vilja lägga mer tid på att pyssla och sy men det blir liksom inte av när vardagen tar över. Kanske jag skulle ha en fast tid i veckan för detta?

Jag tänker att det är lite synd att det blir såhär med saker som ligger oanvända och ruvar på drömmar om att göra mer av någon aktivitet. Det är lätt att drömma om det man vill göra men sedan skjuta fram det och tänka att det blir tid till det sen, men då riskerar man kanske att det aldrig riktigt blir läge. Jag tror att det bästa är helt enkelt att planera in när man vill göra dessa aktiviteter och sedan satsa på dem och putta undan de hinder som är i vägen.

Har du också saker som ligger och ruvar på drömmar om aktiviteter du skulle vilja göra mer av?

Föregående

3 tips för att träna upp din rensa-ut-muskel:

Nästa

En fin tur till Oslo!

2 kommentarer

 1. Det här är onekligen ett svårt kapitel att rensa. Känslan av att behöva köpa om något är aldrig kul. Jag har haft en del sådana svåra beslut genom åren och har verkligen förfärats av tanken att behöva köpa det på nytt igen.

  En svår balansgång, men det låter som om du har både skidåkning och fjällvandring inom räckhåll och att det även är något som du skulle vilja göra mer av framöver och då så klart är det enda rätta att spara på denna utrustning.
  Väldigt fiiina skidor!

  Att planera in och genomföra låter som en bra idé. Det finns väl egentligen aldrig tid över, ibland får man bara ta sig tid helt enkelt:). Som ägare av ett nästan 100 år gammalt hus har det ofta känts som om vi inte har tid till annat än att renovera, fixa och laga. Vi har ägnat många semestrar till bara huset och annat har fått stå åt sidan men har nu kommit så långt att det känns enklare att vara ledig från renoverandet. Samtidigt finns ju alltid känslan kvar av att egentligen inte ha tiden och att vi borde göra klart diverse olika pågående projekt istället.

  Lika kan det vara med andra saker i livet, åtaganden, aktiviteter, barn, arbete, hus och trädgård, tvätt, städ osv. Det finns alltid att göra om man bara vill det, men att också ta sig tid till det som egentligen kanske är desto mer värdefullt och berikande. I höst tar vi en ledig helg varje månad att göra annat än renovera, vara lediga och åka på äventyr. Det känns fint. Livet går snabbt och det gäller att ta vara på det och genomföra de drömmar och önskningar man har. Och precis som du själv så klokt skriver; putta undan de hinder som är i vägen.

  Kram på Dig,
  Tina

  • Eva Maria

   Det är lätt att fastna i en målbild och bara sträva dit och glömma att sticka emellan med roliga saker. Jag kan komma på mig själv att inte planera in roliga saker för att jag ”måste” vara hemma och städa, renovera eller vad det nu är som är på gång. Så mysigt att ni har bestämt att ta en helg ledigt varje månad! Det tror jag är jättebra för då blir det av att göra något roligt. Annars är det lätt att man stannar hemma för att man ska ”bara göra en liten sak” sen har hela dagen gått.

   Men jag har haft roliga dagar i veckan som gick, det har varit novemberlov och min son och jag har varit i Hamburg fyra dagar på en minisemester. Det var faktiskt min son som sa att nu är det dags att vi gör något roligt. Så vi har haft det väldigt mysigt och avkopplande. Vi åkte tåg dit och vi bodde på ett mysigt hotell där man kunde sitta i en lounge på kvällen och läsa och dricka te, intressen vi delar! Det var lite speciellt med tanke på reglerna för Corona, väldigt stor skillnad mellan Sverige och Tyskland, men det gick bra.

   Snart är ju året slut och det är dags att tänka på sina planer för 2022. Det är alltid skoj tycker jag att fundera på mål och drömmar inför det nya året. Jag tror att en idé för mig kan vara att planera in mer ”roligt” så att det blir av och inte bara fastnar i drömstadiet.

   Stor kram från Eva Maria och tack för att du hälsar på här på bloggen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén