Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Rensat på sistone!

Jag har inte rensat så intensivt på sistone men det har ändå blivit några saker som fått lämna hemmet. Jag är inte så snabb på det, först måste jag processa om jag ska sälja eller skänka sakerna, och sedan ta tag i själva utförandet. Ibland skjuter jag upp det men då brukar jag skriva en lista på vad jag vill sälja och sedan bestämma mig för en dag då jag ska lägga ut annonser. Det är så skönt att klicka på ”lägg ut annons” och sedan luta sig tillbaka och invänta svar!

Klick – lägg ut annons!

Dessa sakerna fick lämna i den här omgången:

En liten stringhylla
Tidigare berättade jag om när jag fattade beslutet att sälja vår stora stringhylla och hur det tog emot. Nu hade jag en liknade process (fast mindre med en liten hylla!) och kom till slut fram till att jag ville sälja den. Det var en hylla som var helt ny och aldrig använd. Jag hade som idé att sätta upp den i vårt sovrum men det blev aldrig av. Så nu blev den såld på vår lokala Facebook-grupp. Toppen! 🙂

En skrivbord
Min son har haft ett ”gaming-skrivbord” (ett skrivbord som är byggt för dator och datorspel) på sitt rum länge utan att använda det. Nu tog vi tag i att fotografera det och lägga ut det på Facebook. Det blev sålt snabbt! Vi monterade ner det och det kom en kille med en papegoja i bilen och köpte det. Papegojan var jättesöt och det blev en bonus för oss att få säga Hej till den!

2 påsar till Sellpy
Jag trodde inte att det var möjligt men jag lyckades fylla ytterligare två påsar till Sellpy efter att ännu en gång ha gått igenom min bottenlösa garderob. Ett mysterium! Det blev påse nummer 25 och 26 som jag skickade till dem.

Skänkt till scoutgården
Tidigare har vi skänkt våra soffor, en matta och garderober till scoutgården. De blev jätteglada för dem och kunde inreda ett litet mysigt rum på andra våningen. Nu frågade vi om de ville ha en tavla med ett inramat sjökort, en klädställning med galgar och kylskåpet som blev över när vi renoverade. Och det ville de! Tavlan med sjökortet gjorde jag när jag tog Förarbeviset (det är som ett körkort för båt) och eftersom det är sjöscouter så passade tavlan bra hos dem. Klädställningen ville de gärna ha till att torka flytvästarna på. Win Win! Vi fick rensat och de fick saker de kunde använda!

Hur går det för er? Har ni sålt eller skänkt något på sistone?

Kramar Eva Maria

Föregående

Hur går det med klädköpstoppet?

Nästa

Hur gick det med rensa ut-kursen?

6 kommentarer

 1. Maria

  Skönt att fatta beslut och få iväg saker, framförallt om de är skrymmande. Bra jobbat!

  Jag har precis lämnat två kassar på Erikshjälpen med lite diverse som jultextilier och -pynt samt hundprylar.

  • Eva Maria

   Tack så mycket! Det känns alltid så skönt att få iväg saker man funderat på länge!
   Toppen att du också har varit på Erikshjälpen och lämnat saker och även hundprylar! Säkert någon vovve som blir glad för dem!
   Jag var inne på en affär och såg en så urgullig tröja till vår lilla Karro och jag var nära att köpa den men lyckades stå emot.
   Det var kapuschong på den och det gillar inte Karro så jag insåg att om jag skulle köpt den så hade den nog bara blivit liggande.
   Hon har två tröjor som vi använder flitigt nu när det är kallt och de får räcka.
   Kramar Eva Maria 🙂

 2. Bra rensat Eva Maria! Varje sak som går iväg är ett kliv fram. Jag tycker du jobbar på jättebra! Själv kan jag nog bara konstatera att jag legat på latsidan ett tag nu men känner att tiden börjar rinna ut och har även förvarnat sambon om det han behöver vara med att rensa och ta beslut om(målarförråd mm) så hoppas det lossnar lite här nu.

  Tror det är bra att jag ha en deadline att hålla mig till annars hade jag garanterat skjutit upp det till nästa år även om det bara är lite kvar att gå igenom här nu. Jag kan onekligen i perioder vara en hopplös ‘prokrastinerare’:).

  Fortsatt lycka till med ditt rensande!

  Önskar dig en mysig och fin första advent.
  Kram på dig<3

  • Eva Maria

   Tack så mycket för att du tycker att jag jobbar på bra! 🙂 Men jag är också en obotlig prokrastinerare! På sistone har det varit extra mycket av den egenskapen tyvärr… det känns skönt precis i stunden när man skjuter upp något men sedan blir det ju bara ett berg som växer! Men jag tycker inte det ser ut som att du har legat på latsidan! Du är också väldigt flitig med rensandet!

   Men att ha deadlines till sig själv är mycket bra. Sen brukar jag köra med att göra något en timme om dagen, t ex plocka undan disk och saker innan jag ska lägga mig (det är så skönt att komma upp till ett rent kök!). Ett projekt vi måste ta tag i nu är att städa i mitt arbetsrum och gästrummet. Vi ska boka en dag när vi tar tag i det och då kan jag riktigt se fram emot det och ladda! Nu är det perfekt att lyssna på julmusik också när man håller på och donar.

   Jag önskar dig också en mysig första advent imorgon!

   Många kramar Eva Maria <3

 3. Så skönt att du blev av med lite saker! Det brukar kännas bra när någon annan blir glad när de gjort ett begagnat fynd.

  Jag har flyttat hem på heltid nu (inget mer pendlande!) och fick hem bohag från övernattningslägenheten. En hel del är kvar i lådor på vinden men en hel del saker har avyttrats. Några saker har gått till loppis, jag skänkte bort stolar och en dammsugare till släktingar, och svärmor får låna min extrasäng till sitt gästrum tills vidare. Bra lösning det senare, eftersom det är svårt att sälja begagnade sängar (även om den här var ganska ny och relativt oanvänd).

  • Eva Maria

   Ja, så är det verkligen! Det är lättare att släppa taget om saker om man vet att någon tar hand om dem och kommer att använda dem!
   Något som har stått på listan länge är att åka till en återbyggsdepå i Malmö och lämna saker som blev över från vår renovering. Det är saker som är fullt fungerande men nu har de blivit stående i garaget. Jag hoppas att jag kan ta tag i det snart!

   Det låter skönt att du kommer att slippa pendla! Grattis! 🙂 Och så bra att du verkar ha löst det mesta med det extra bohaget. Annars är det nog lätt att ställa undan och tänka att man ska gå igenom det längre fram… och sedan går tiden!

   Önskar dig en mysig första advent imorgon! Kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén