Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Sorterar och rensar CD-skivor

Vi har ingen CD-spelare men jag har ändå haft de flesta av mina CD-skivor kvar. Det är nog mest av sentimentala skäl och att jag tänker att eventuellt får jag någon gång i framtiden tillgång till en musikanläggning igen. Nu lyssnar jag bara på Spotify och det känns som det mesta man letar efter finns där. Det är smidigt och man kan logga in på sitt konto var man är. Spotify i bilen är jag helt beroende av!

Jag plockade fram alla mina skivor och lade dem på köksbordet. De fick ligga där i några dagar innan jag satte mig ner för att gå igenom dem. Jag gick och klurade på att jag behövde en form av strategi att utgå ifrån för att fatta beslut om vilka jag ville behålla och vilka jag ville rensa ut. Jag har en väninna som har en fin musikanläggning och när hon spelar sina CD-skivor är det riktigt bra ljud. Så jag tänkte att jag kan behålla de skivor som jag kan tänka mig att lyssna på i framtiden på en musikanläggning. Jag ser det som en etapp… kanske jag behåller dem ett tag och sedan rensar ut dem också, vi får se!

Bra att lägga fram alla!

Det sitter så många minnen i CD-skivorna och på varje omslag har jag klistrat en etikett med mitt namn och telefonnummer. Jag tog ofta med skivor till fester och då ville jag ju ha tillbaka dem igen.

Det tog en stund att gå igenom mina 130 skivor men jag är nöjd med genomgången och jag funderade noga på varje skiva. Jag rensade ut 48 stycken. De lade jag i en låda och nu har jag kört dem till Erikshjälpen. Är lite osäker på om någon köper CD-skivor men jag hade inte kunnat slänga dem i soporna… Nu blev det utrymme ledigt i vår TV-bänk och där lade jag in några brädspel.

Hittade här ett gammalt minne från 2010 när jag senast gick igenom min musik…! Det var några år sedan. Jag startade den här bloggen i augusti 2010 så detta var ett av mina första inlägg. 🙂

Har du CD-skivor kvar? Och har du någon uppfattning om det finns köpare till begagnade CD‑skivor?

Kramar Eva Maria ❤︎

Föregående

Ny kurs 2 mars i Malmö!

Nästa

Halvlek i klädköpstoppet!

4 kommentarer

 1. Bra jobbat med att rensa ut så många av cd-skivorna! Jag har rensat i omgångar men de här sista (kanske drygt 60-70?) är svårare. Det finns så många ungdomsminnen kring låtar och skivor. Och att lyssna på en skiva är sällan samma sak som att lyssna på Spotify. Ändå lyssnar jag mest på Spotify. Har drygt 15 skivor framme vid cd-spelaren (som numera även fungerar som förstärkare till tvn) som jag ytterst sällan lyssnar på. Sedan är det en låda på vinden som jag borde ta tag och rensa, men aldrig riktigt lyckas.

  Det lär ju finnas ett intresse för vissa cd skivor som är svåra att få tag (och all musik finns ju inte på spotify heller). En skiva jag köpte för några år sedan var Pandoras Tell the world som jag länge letat efter men som (då) var svår att få tag i.

  • Eva Maria

   Jag funderar på varför det ska vara så svårt att släppa taget om vissa saker. Det är något visst med att kunna känna med händerna och titta på sakerna, kanske att man använder fler sinnen och det händer något mer i hjärnan än när man upplever något digitalt? Samma gäller för mig med böcker, även om de flesta nu finns digitalt så har jag svårt att skiljas från mina ”pappersvänner” i bokhyllan! Doften av böcker i ett bibliotek är svår att ersätta digitalt. Ibland tänker jag också på att om det blir ett långvarigt problem med internet så kan jag inte lyssna på musik eller läsa böcker om allt är digitalt (dock lite domedagstänkande men ändå!).

   Marie Kondo har ett begrepp som hon kallar ”lagompunkt” och det är att olika personer har olika intressen för saker, t ex kan 500 skivor vara lagom för någon som älskar musik och skivor, men 50 är lagom för någon, och allt är lika rätt. Så kanske vi har nått vår lagompunkt när det gäller skivor helt enkelt? Jag intalar mig det så länge så får jag se om jag sorterar mina CD-skivor igen om ett tag!

   Hoppas du får en fin vecka med många nya mysterier att klura på!

   Kramar Eva Maria <3

 2. CD- skivor är något som jag/vi rensade bort tidigt in på rensa-resan. Kanske t o m innan rensandet tog fart på allvar. Vi har liknande musiksmak sambon och jag så under många år hade vi även dubbletter av mycket CD- skivor till ingen nytta:). Idag finns kanske ett 10- tal som ‘köpts om’:). Sambon gillar att spela dem i bilen.

  Precis som dig är det Spotify som mest nu gäller och vi har sedan några år även en samling vinylskivor(ca 50-70 st) efter att ha kommit över en Bang & Olufsen anläggning inklusive vinylspelare. Det är något speciellt att lyssna på en gammal LP. Nostalgi som du skriver. Musik har onekligen förmågan att väcka gamla minnen till liv!

  Bra jobbat med en reducering på närmre 50 st! Det gäller att spara på godbitarna och njuta av dem! Tror inte att jag fick något sålt när vi rensade CD utan de skänktes, men det säljs ju en del på Tradera och intresset finns där säkert än för vissa skivor!

  Fortsatt lycka till med ditt rensande och förenklande.
  Kram på Dig!

  • Eva Maria

   Innan Spotify hände det ganska ofta att jag köpte en CD-skiva på macken när jag stannade och tankade bilen. Det var härligt minns jag, speciellt när jag körde längre sträckor, att köpa en ny bra CD och sedan köra vidare i bilen och lyssna på den. Min son har CD-spelare i sin bil och han har sagt att jag kan ju använda den om jag vill lyssna på någon speciell skiva. Så nästa gång jag ska köra lite längre får jag kanske låna hans bil och ta med mig mina CD-skivor i en låda och ställa i framsätet! 🙂 Får väl ta en omväg då också!

   Det är märkligt för jag trodde att CD-skivor skulle vara enkelt för mig men när jag väl satte mig och plockade med dem så blev det bara tvärstopp. Jag tänker nu att det faktisk hade varit trevligt med en musikanläggning för att kunna spela skivor, även för vinyl som är så mysigt. De har jag några kvar av också och där har jag verkligen många starka musikminnen.

   Men jag är nöjd med min genomgång och tror inte att jag kommer ångra att jag rensade ut de skivor som fick lämna hemmet, och de jag har behållit får stå en stund till!

   Tack för intressant reflektion och jag önskar dig en fin vecka!

   Många kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén