Oj och pust! Det är mycket nu! Jag har inte gjort min hemläxa med utrensningen för vecka 12 eller 13… Men nu har jag kommit till sans igen och ska försöka fokusera! Våren är ju på väg och igår när jag hade en stund över fick jag en stark lust att greja lite i garaget. Och det jag faktiskt har gått till botten med är kvittona. Det visade sig att jag hade massor av olika kvittogömmor i huset och jag har rensat bland dessa. Det blev en nostalgisk upplevelse – kvitton från 2005 på saker vi inte ens har kvar länger passerade revy. Det blev en kasse full med kvitton, alltid skönt att bli av med något!

Det vi har varit så sysselsatta med är att planera köksrenovering. Nu har vi valt ett kök från Marbodal som är svanenmärkt och ett golv som också är svanenmärkt från Forbo Forshaga. Visst hade det bästa för miljön varit att inte renovera alls men det känns ändå bättre att välja det som är svanenmärkt i alla fall. Kanske ett litet strå till stacken. Läste en intressant insändare i helgen i Sydsvenskan ang komsumtion och miljö som menade att höga inkomster är ett hot mot miljön eftersom höga inkomster leder till ökad konsumtion och konsumtion är i princip alltid skadligt för miljön. Jag höll inte med om allt i insändaren (hittar tyvärr inte den på nätet). Själv tycker jag att det handlar mer om valet av konsumtion, inte den höga inkomsten i sig. Det är positivt att investera pengar i miljöfrämjande projekt som leder till en grönare framtid. Insändaren ledde mig vidare till något som heter Glokala Folkhögskolan www.glokala.se där man bl a kan läsa en utbildning i hållbar utveckling. Det låter mycket intressant!

[adrotate banner=”2″]

Jag tror jag har glömt att berätta hur det gick med mitt köpstopp i februari! Det gick bra! Men jag hade ju ganska så “lighta” regler, men jag är mycket nöjd med min utmaning. Så nöjd att jag nu i april ska försöka igen! Med köket undantaget 🙂 Av den anledningen att jag upplevde en slags befrielse att inte shoppa!! Det känns märkligt. Men kanske blir det som en slags fasta? (Det har jag inte heller provat…) (Mars var dock en grym shoppingmånad.)

Läste i dagens Metro om en modejournalist som inte handlat kläder på ett år! Hon heter Sofia Hedström och också gett ut boken “Modemanifestet: De stilsmartas handbok”. Jag får skriva upp den på min Att-läsa-lista som börjar bli rätt lång…..! Jag har lagt till den som en ny lista i den svarta listen längst upp på sidan.

Ha en fin dag i vårsolen! Kram Eva!