Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Inspiration i Tara nr 12!

När jag är i affären och handlar mat brukar jag avsluta med en stund vid tidningshyllan. På sistone har jag hittat flera artiklar om att rensa ut och då brukar jag köpa tidningarna. Jag älskar att läsa om hur man rensar ut och få ny inspiration, tips och få veta mer om psykologin bakom. Häromdagen köpte jag Tara nr 12 som innehåller en artikel som heter “Tara testar nya stränga Rensa ut-guruns metod – Ordning & Reda – Bli lycklig med färre prylar” Rensa ut-gurun är Marie Kondo som har blivit världskänd med sin metod och sin bok Konsten att städa. (Jag håller på att läsa boken just nu, kommer mer om den här på bloggen!)

Ordning & Reda i Tara nr 12!

Ordning & Reda i Tara nr 12!

I artikeln får Taras journalist Christina Neiglick som är en riktig prylsamlare prova på Marie Kondos metod. Enligt metoden ska man enkelt uttryckt bara behålla de saker som “sprakar” och verkligen ger en glädje. Christina betar genom sina kläder och kan rensa ut en hel del men väljer att behålla mycket. Svårast är barnens alster som teckningar och pyssel! Det håller jag verkligen med om.

Enligt metoden ska man gärna göra allt på en gång men ändå börja med det lättaste som enligt Marie Kondo är kläder, böcker m m. Sist går man igenom de saker som har högst affektionsvärde som ärvda saker, brev och foton. På så vis övar man upp sin rensa ut-förmåga under processen så att man är reda för de svåra kategorierna på slutet.

IMG_4048

 

Föregående

Storstädningen bokad!

Nästa

Jag har vunnit en parfym (i parfymfria veckan) !

6 kommentarer

 1. Lotta Johansson

  Hej!
  Jag har också hört om hennes idéer men jag tycker ändå att det låter lite som Rensa i röran med feng shui som Karen Kingston har skrivit. Det är möjligt att jag har fel så jag får väl kolla på biblioteket om de har den till utlåning där. Har du någon uppfattning om deras ev likhet?

  Hälsningar från Lotta

  • Eva Maria

   Hej Lotta! Jag har läst halva boken och det är ingenting om Feng Shui ännu. En gång nämner hon det men hennes metod utgår inte direkt från Feng Shui. Hennes metod är mer rakt på sak och lite obarmhärtig kan man säga. Så jag vill nog påstå att böckerna är väldigt olika. Karen Kingstons bok är mjukare i tonen tycker jag. Men Marie Kondos bok är absolut inspirerande och motiverande. Hon sätter lite press på en! Sen skriver hon mycket om sina klienter som hon mött, det kanske jag tycker blir för mycket av det. Jag har fått tipset av en annan läsare att det är bra om man läser hela boken färdigt innan man börjar rensa, så att man verkligen får till sig metoden och tanken bakom. Hoppas du hittar boken på biblioteket! Kram Eva Maria

 2. Mycket bra artikel! Jag läste nyligen boken och det känns som en sten har släppt i mitt hjärta. När jag rensat fanns det massor av kläder och prylar som lätt kunde säljas men jag hade ingen lust att ta 50 bilder och lägga ut annonser så ett tips jag kan ge om in är lata som jag och inte orkar sälja saker på typ tradera är att använda Simplet.se. Snacka om grym tjänst!

  • Eva Maria

   Hej Karina! Nu säger jag WOW! Jag har aldrig hört talas om Simplet men tack för att du tipsar mig! Låter ju perfekt!! Jag ska utforska det lite närmare. Vill du berätta om något exempel som du har sålt där och hur det gick till? Trevlig helg! Kram Eva Maria

 3. Jag ska hämta den boken på biblioteket idag. Förra gången lånade jag Orka Torka av Lotta Sjöberg. Känns lite kontrastartat faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén