Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Sjätte dagen!

IMG_4057

En dag i veckan brukar jag åka in till Malmö och sitta på ett café och jobba i min dator. Nu när jag inte har mitt hyrda kontor längre så kan det vara skönt att komma ut ibland och se lite folk. Sen är det lättare att fokusera när man inte har TV, tvättmaskin och annat tillhands! Det är många som gör det och på vissa caféer är det som på en arbetsplats 🙂

Köpstoppet för november är inne på sin sjätte dag och det har gått bra förutom att jag har investerat i en ny golfklubba (som jag hade dispens till) och äntligen har vi köpt en ny diskmaskin. En del utrensade saker har jag varit och lämnat på Myrorna och det känns alltid bra. En påse med kläder står redo att säljas eller skänkas – ska bara ta mig i kragen.

Jag frågade min man hur han ville definiera köpstoppet och det blev att vi bara ska köpa sådant som vi verkligen behöver. Jag funderade på om vi inte redan gör det men det blir många småköp när man tänker efter. När vi har varit och simmat händer det att vi slinker inom leksaksaffären för att handla något litet för att vi har varit så duktiga, när jag ska köpa present till någon så unnar jag mig själv något samtidigt, när bonuscheckar och rabattkuponger dimper ner i brevlådan så hittar jag på något viktigt ärende till omgivningarna runt just de affärerna. Jag lurar mig själv helt enkelt. Men min klädkonsumtion har minskat kraftigt sedan klädköpstoppet i fyra månader förra hösten och FourFitChallenge. Nu är jag jättenoga när jag väljer kläder, dels utifrån behov men också om jag verkligen passar i plagget och gillar det.

Trevlig helg! Kram Eva Maria

Föregående

Köpstopp i november!

Nästa

Snart födelsedag!

8 kommentarer

 1. Köpstoppet vi gjorde var förvånansvärt tänkvärt tyckte jag. Från att köpa väldigt lite (som jag inbillade mig att jag gjorde innan) till att inte köpa något alls var en större skillnad än jag trott. Nu märker jag att de flesta gångerna är Köpstoppstankarna fortfarande med mig och jag handlar sällan saker men konsumtionsmonstret lever i allra högsta grad kvar. Ibland blommar det upp som aldrig förr! Som häromdagen på Netto när de sålde förvaringslådor i trä med magnetlås för en 50-lapp. Förvaring är ju dessutom på min svarta lista! Försökte intala mig själv att det var sonen som ville ha dem men så var det ju faktiskt inte. Fegt att lämpa över mina egna tillkortakommanden på en 2,5-åring…
  Jaja, jag jobbar vidare på detta! Kul att du sitter inne i Malmö ibland. Kanske vi skulle ta en fika på en av dina sådana dagar?

  • Eva Maria

   Jag fick verkligen inspiration av vårt köpstopp förra året! Jag insåg att jag inte behöver allt det jag bara “vill ha”. Förvaring är också på min svarta lista (eller i den svarta lådan?)… vi har nyligen möblerat om vardagsrummet och då köpte jag några nya lådor till barnens pyssel. Sen insåg jag att vi har ett berg av just sådana lådor redan, och nu är de tomma och ligger på loftet. Kanske blir det loppis för dem? Jag skulle tycka att det var jättetrevligt att träffas över en fika i Malmö 🙂 Jag mailar dig!! Kram & skön söndag! /Eva Maria

 2. Några bra tips på jobbvänliga caféer i Malmö? Där man inte behöver känna sig som en skurk om man sitter länge. Har ibland bevistat Barristas övervåning (den vid Kalendegatan), där kan man “gömma” sig lite men önskar att hitta något som inte är en kedja och gärna med arbetsro.

  Trevlig helg på dig med?

  • Eva Maria

   Hej Matilda!
   På Barista sitter jag ofta! Sen har jag tre andra bra jobb-caféer som jag varierar med:
   1. Djäkne kaffebar på Djäknegatan. Detta café har platser som man också kan hyra månadsvis och då ingår det kaffe 🙂 Jag hyr ingen plats men jag sitter där ibland och de känns ok.
   http://www.djakne.se
   2. Kafé Kungsgatan. Här är jättemysigt att sitta och de har frukostbuffé inkl kaffe/te för 59 kr.
   http://www.kungsg.se/Kungsgatan/Kungsgatan.html
   3. Starbucks på Centralstationen. Jag är inte så förtjust i just Starbucks som café men här kan man också sitta länge och gömma sig!

   Någon annan som har tips på bra jobb-caféer i Malmö?

   • Tack för tipsen 🙂

    • Måste ju berätta att jag testade Kungsgatan en eftermiddag när jag var i Malmö senast. Mysigt ställe! Förstår inte varför jag inte varit där inne tidigare.

     • Eva Maria

      Det var roligt att höra! Jag gillar det stället! Det blir fint med de gamla möblerna och Moraklockan 🙂 Har tänk att om man behöver en bild på sig själv kan man ta den där när man sitter i någon av de fina möblerna. Kanske strålar vi samman där någon dag?! Kram Eva Maria

 3. Ja kanske gör vi det! Det hade varit mycket trevligt. Kommer vara nere en sväng runt jul och har inte tagit ut semester alla dagar så då blir det säkert café-jobb någon dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén