Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Svårt att motstå julshoppingen – 2 lästips!

Så mysigt att december har börjat! Jag har bestämt mig för att ta en paus i rensandet fram till jul så att jag kan mysa och njuta av julen fullt ut. Men jag måste erkänna att det kliar lite i fingrarna, till exempel så fick jag erbjudande från Sellpy om tre gratis påsar så det var jag ju tvungen att använda! När de kommer i brevlådan så får jag lägga undan dem till efter jul men några saker som jag kan fylla dessa påsar med har redan poppat upp i bakhuvudet.

När jag bestämde mig för att rensa ut så försökte jag att begränsa inflödet av nya saker. Jag funderade noga över varje inköp om de var nödvändiga eller bara skulle att plussa på röran i hemmet ytterligare. Speciellt nu när vi är inne i en extrem shopping-period kan detta vara svårt för dem som inte kan motstå alla frestelser. Alla köpdagar som Singles’ day, Black Friday, Cyber Monday och sedan julruschen gör denna period extra utmanande tycker jag själv också.

Jag skulle vilja rekommendera två lästips på det här temat som kan vara till hjälp för att komma bort från överflödskonsumtionen i dessa tider:

Det första tipset hittar ni på bloggen Komma hem, som berättar om att det räcker med en liten mängd julpynt för att skapa julstämning. Det håller jag med henne om. Less is more och man behöver inte ett ton julpynt för att kunna njuta av julen!

Det andra tipset är från International OCD Foundation, ett blogginlägg med tips hur man som hoarder och shopaholic kan klara sig igenom den här perioden utan att handla för mycket.

Hoppas att ni gillar lästipsen och att ni har julmysiga dagar hemma hos er! Kram Eva Maria

Föregående

Osthyvelmetoden

Nästa

Nyhet! Kurs i Malmö med Rofylld Vardag & Rensa ut!

2 kommentarer

 1. Tack för länken fina du<3!
  Jag ska läsa igen lite mer här hos dig nu när jag åter är tillbaka efter den digitala detoxen. T

  Trots att jag inte har varit uppkopplad känner jag mig helt bombarderad av Black week, Black friday, Black weekend och allt vad det nu kallas och sedan Cybermonday på det:(.
  Helt galet och det går ju inte att undvika. Sms i telefonen och mailbombad trots att jag tycker mig avregistrerat hundra ggr om. Och reklam på tv. Letar sig fram överallt. Och i ett ärende till butik under föregående vecka blev jag helt matt av att se alla erbjudanden och människor som stressar runt i panik. Fullkomlig kaos. Sprang snabbt in och snabb ut igen:).

  Hoppas du njuter av allt Juligt. Stor Kram<3!

  • Eva Maria

   Det är helt otroligt vilken mängd reklam det strömmar mot en! Jag tycker också att jag har försökt avregistrera det mesta men det kommer ändå. Ibland så halkar jag dit och surfar in och fastnar på olika webshoppar, men sedan efter ett tag så kommer jag på mig själv. Det går liksom på automatik. Känslan av att ”tänk om jag missar ett fantastiskt erbjudande” gör sig påmind men jag försöker bryta den och istället titta på min behovslista där jag skriver upp det jag faktiskt behöver. De julklappar jag ska köpa har jag funderat noga på i år. Det känns inte rätt att köpa något onödigt till någon annan heller som fyller på deras hem!
   Och tiden går så fort nu! Jag önskar att december var dubbelt så lång! Önskar dig fina dagar! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén