Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mina planer 2024!

Nu är vi redan ur startblocken för 2024 och det är hög tid att sätta sig ner och göra planer, drömma och fantisera om det nya året. Jag hoppas att även kunna planera in lite luft för oförutsedda händelser och äventyr. Hela tiden blir jag påmind om att detta behövs. Någon blir sjuk, värmesystemet i huset strejkar… och då är det skönt att ha en luftficka i schemat. Jag har en tendens att planera in för mycket så fort jag har en ledig stund över men det vill jag träna på att inte göra. Öva på att kasta mig i soffan och bara vara helt enkelt! 🙂

Rensa ut

I år har jag två stora projekt som jag önskar att genomföra. Jag tar ett djupt andetag när jag ska berätta det… det ena är loftet och det andra är min garderob.

Loftet: Detta är som ni redan känner till min akilleshäl. Men det är dags nu. I november fyllde jag 50 år och det enda jag önskade mig av barnen var att de ska hjälpa till att rensa och organisera på loftet. Och titta vad jag fick:

Sonen (som är 20 år) har gjort detta fina kortet med Diamond Painting. Vår vovve är en Yorkshire terrier så det passade extra bra! Jag blev helt överlycklig och faktiskt rörd. Äntligen ska det hända!

Min garderob: Jag håller hela tiden på med mina kläder men en gång per år tycker jag att det behövs en total genomgång, så det ska det bli i år. Hoppade över detta moment under 2023 så nu är det definitivt dags. Vet inte helt vilken strategi jag ska använda mig av men ser fram emot detta projekt.

Rutiner i vardagen

Jag håller på att laborera med rutiner och detta har hjälpt mig mycket i vardagen. Att ha fasta rutiner, även pyttesmå sådana, gör att jag får en ram runt vardagen som stöttar när det blir stressiga perioder. Mina listor med rutiner ändras allt eftersom jag provar mig fram men mina morgon- och kvällsrutiner har varit fasta en lång period nu. Dessa handlar om att dricka mer vatten, göra liten yoga, borsta vovvens tänder, vara ikapp med tvätten med flera rutiner. Jag har börjat använda en så kallad Habit Tracker för några av mina rutiner. I den kryssar jag av för varje dag vad jag gjort och det motiverar mig. Den Habit Tracker jag använder nu är med de rutiner jag behöver öva extra på.

Denna har jag gjort i programmet Canva (gratis på nätet)

Hälsa

I höstas var jag på en hälsoundersökning och mitt blodsocker är lite för högt. Inte så att det är diabetes men jag fick rådet att träna mer och äta mer grönsaker. Så ja, det får väl vara en sorts riktlinje tänker jag.

Året har ändå börjat bra tycker jag. Jag är igång med min pyttelilla morgonyoga, gym och tennis. I julklapp till mig själv köpte jag tre timmar personlig träning som jag ser fram emot att prova. Det har jag aldrig provat förut men nu var det ett erbjudande på gymmet att köpa tre timmar med rabatt. I höstas provade jag att jogga några gånger men sedan blev det för kallt och jag kom av mig, men hoppas kunna komma igång med det igen.

Projekt

 • Susanne och jag startar en ny omgång av kursen den 28 februari – ”Rensa ut och få ett hem i ordning” – på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö. Detta samarbete är så roligt och givande och jag ser fram emot att få hålla kursen även i vår.
 • Fortsätta med poängsystemet Träning = Kläder
 • Fortsätta med Marie Kondo-projektet tillsammans med min Clutter Buddy
 • Läsa mer om Mindfulness och hur man tränar på att fokusera bättre
 • Laga fasaden på huset (inte så roligt projekt…)

Resor

Oslo, Göteborg, Malaga, Tyskland

Så detta är mina planer för 2024! En månad har snart gått så jag får väl sätta fart. 🙂 Sen vet jag att det hela tiden kommer bollar in från sidan och då får man planera om, men det känns bra att ha några idéer att hålla sig i.

Har du planerat för ditt nya år?

Föregående

Böcker jag läst 2023

Nästa

Ett pyttelitet projekt!

2 kommentarer

 1. Men så härligt att du fick loft-presenten av dina barn! Och hurra i efterskott!

  Jogga skulle jag också behöva komma igång med på nytt… Men vädret här har varit så extremt lynnigt. Det går från riktigt kallt och snö till varmt och tö till kallt och is, sedan börjar det om igen…

  Lycka till med alla projekt!

  • Eva Maria

   Tack så mycket! <3 Jag försökte hålla låg profil och passera min 50-års dag diskret men det gick sådär - fick två olika överraskningsfester. Folk visste att jag inte var så sugen på att fira men de tyckte att det behövdes! Så det blev en trevlig vecka med mycket firande! Ja, presenten med loftet blev jag väldigt glad för! 🙂

   Jag köpte nya joggingskor efter mitt klädköpstopp och hann använda dem några gånger innan jag kom av mig. Ska försöka ge mig ut om vädret tillåter någon dag. Jag får ta en nystart och börja med raska promenader och kanske en liten intervallträning. Hoppas du kommer igång också!

   Tack, och lycka till med dina spännande projekt också!!

   Kramar Eva Maria <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén