Rensa ut & Lev lättare

Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Kategori: Gästinlägg

Marias nya hall – före och efter!

När jag var hemma hos min väninna Maria häromveckan berättade hon att det var dags att ge deras hall en ansiktslyftning. Jag blev nyfiken och bad henne att skicka ett foto när hon var klar. Nu är det klart och jag fick inte bara ett foto – jag fick ett helt reportage till bloggen! Jag blev jätteglad, och nu får ni också se hur fint det blev i deras hall!

Vår nya hall!

När vi köpte vårt radhus tog vi bort trappräcket mot ytterdörren för att vi tyckte att det blev finare. Trappan målade vi vit. Det vi inte visste vid den tidpunkten var att det skulle flytta in en busig och mycket ivrig hund hos oss några år senare. Så fort någon ringde på dörren så flög hon rakt ner från trappan till dörren och välte omkull allt i sin väg, inklusive gästen. Nu ville jag försöka få stopp på det och samtidigt skapa en förvaring till familjens vantar, mössor och småsaker.

Marias hall före!


Marias hall efter!

Jag ordnade en skoförvaring där varje familjemedlem har ett eget fack för saker. Den är bara 17 cm djup och går därför inte utanför dörrkarmen. Det nya skåpet är 96 cm högt vilket inte räckte för att hindra hunden, så jag köpte även en förvaringstavla som jag skruvade fast med beslag. (Jag har faktiskt gått kurs i hur man borrar!) Förvaringstavlan kompletterade jag med klämmor, krokar och en burk.

Tidigare hade vi en bänk bredvid trappan, så för att få en ny sittplats valde jag en pall som jag tycker ger lite kontrast!

Pallen Vilto med smart förvaring till posten!

Så här såg min inköpslista ut inför mitt besök på Ikea:

Vovven är också nöjd 🙂

Tack Maria för ditt fina reportage!

Gästinlägg hos Wangborgs hem!

Jag följer bloggen Wangborgs hem och den är så mysig och inspirerande med sina fina foton och idéer till inredning. Igår fick jag äran att vara med på bloggen med ett gästinlägg! Du kan läsa det här: http://www.wangborgshem.se/2015/03/eva-maria-om-sin-rensning.html

Kram & ha en skön fredag!

PS! Om en liten stund är det solförmörkelse och idag är det dessutom vårdagjämning! Nu går det på rätt håll! Det är också den fina dagen Rocka sockorna!

Gästblogg hos Minimalisterna!

Hoppas ni fick en härlig och avkopplande midsommarhelg!

Jag har gästbloggat hos Minimalisterna där Herr och Fru Minimalist bloggar om sin vardag mot ett mer minimalistiskt liv. En av de bloggar som har inspirerat mig mycket och jag brukar gå in där och läsa när jag behöver fylla på motiviationen!

Läs gästinlägget här:

http://minimalisterna.se/gastminialister-berattar-eva-maria/

Ha en fin dag!

Välkomna att skriva gästinlägg på Rensaut.nu!

Sedan starten 2010 för Rensaut.nu har jag kommit i kontakt med många trevliga bloggare i cyberrymden och det har motiverat mig mycket att läsa andras tankar och tips när de rensar ut.

När jag har kört fast och står mitt bland kartonger med porslin, kläder och tidningar som jag har svårt att skiljas från men som jag vet bara stjäl mitt utrymme och min energi, sätter jag mig framför datorn och läser de inspirerande bloggarna! På sidan WEBVÄNNER här på bloggen kan ni se vilka bloggar jag följer. Självklart är jag nyfiken på fler vänner!

Nu tycker jag att det skulle vara så kul om ni som bloggar eller läser skulle vilja dela med er av era tankar i ett gästinlägg! Runt 300-800 ord och gärna en bild om ni har möjlighet. Ni får vara helt anonyma eller har ni en blogg, förening, företag, upplevelse ni vill berätta om passar det bra. Ämnet ska vara i relation till rensa ut, till exempel hur du motiverar dig när du rensar ut, återvinning, miljö, konsumtion, leva lättare, att flytta.

Maila till mig på info@rensaut.nu !

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén