Idag börjar mitt klädköpstopp som jag tänker ska vara i 6 månader till 28 februari 2025. Ni som följt mig här vet att jag tidigare har kämpat med att vara shopaholic för kläder. Nu är jag fri från mitt köpberoende av kläder, men tycker ändå att det ger mig mening och glädje att pyssla med den har typen av utmaningar! 🥳

Innan jag provade att ha klädköpstopp försökte jag med flera olika metoder för att minska min klädkonsumtion. Jag provade att ha en månadsbudget, bara få köpa ett plagg per månad, ett plagg in – ett ut och en del andra varianter. Dessvärre fungerade inte någon av dessa metoder för mig, jag bara fuskade och hittade ursäkter… Men när jag provade att ha helt köpstopp för kläder så fungerade det. Kanske beror det på att jag har en ”allt-eller-inget-personlighet”?

De köpstopp jag tidigare klarat är:

⭐️ 4 månader (sen föll jag dit på en blus i ett skyltfönster 👚)

⭐️ 1 år

⭐️ 1 år

I pauserna mellan köpstoppen har jag rensat, organiserat och uppdaterat min garderob med plagg/skor jag tycker att jag har behövt (inte ”villhöver”).

Mina syften med att ha klädköpstopp är också att jag vill leva mer hållbart och inte lägga så mycket pengar på kläder. Jag vill lära mig mer om hållbar klädkonsumtion som att handla second hand och lära känna hållbara klädesmärken/material.

Häng gärna på! Det är lättare att genomföra utmaningar tillsammans! 💫💗 Du klarar det!