Jag önskar er alla en glad och härlig Midsommarafton!
Den här potatissalladen är busenkel och passar till allt! Perfekt att ha med på picnic som jag hoppas att det blir många av i sommar. Har du potatis över sedan dagen innan är det ännu enklare. Går ej att misslyckas!
- cirka 8 mellanstora potatisar
- 1 purjolök
- 1 rödlök
- 1-2 matskedar kapris (om man gillar det, härhemma är det bara jag som gillar det så jag har en egen burk med kapris vid sidan om!)
- 1 sats vinäger:
1 matsked vinäger
1 tesked salt
1 tesked malen svartpeppar
3 matskedar valfri olja, t ex olivolja
0,5-3 matskedar vatten
Skala och koka potatisen och låt den svalna.
(Man kan ha med skal om man vill.)
Skär den i lagom stora bitar.
Hacka purjolök och rödlök smått.
Blanda ihop vinägern och gojsa ner den i potatissalladen.
Vill man utöka salladen kan man stoppa i fetaost, melon, skinka… vad du vill!
Lämna ett svar