De sista 10%…

Ni vet hur det är när man är nästan färdig med ett projekt, t ex att rensa ogräs eller att måla om ett rum. Så har man så mycket energi i början och när man är nästan klar så liksom stannar det av. En rabatt med ogräs blir kvar och listerna spikas inte upp. Så är det med mitt loft! Jag hade som mål att bli klar i maj och det blev jag… nästan! Det är väl cirka 10% kvar som ska städas och det tar emot nu när det är sommarlov och det är annat som är roligare. Men det är en jätteskön känsla ändå att jag har kommit så långt, det har hängt över mig i flera år. När jag är klar kommer jag att lägga ut några före- och efterbilder här!

Men jag undrar ändå över varför det blir så att man inte gör saker helt färdiga, att man släpper målet innan man är framme. Jag har pratat med vänner om det här och det kan gälla utbildningar där de bara har ”en tenta kvar”, man har skrivit en bok men har ”det sista kapitlet kvar”, målat en underbar tavla men ”ska bara rama in den”. Kanske kan det vara så att man har levt så länge med ett projekt och det finns en rädsla för att det ska uppstå en tomhet? Eller att man är rädd för att misslyckas på målsnöret?

Jag ska göra klart de 10% på loftet, frågan är bara när…! Har ni också oavslutade projekt och varför tror ni det blir så?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till De sista 10%…

  1. Matilda skriver:

    Kanske är det projektet i sig och inte målet som är det viktigaste? Tar det slut måste ju något nytt ta vid?
    Eller jag vet inte, de större projekten är ju alltid utmanande på något vis. Och ibland är saker och ting ”bra nog” när det återstår 10%.

    • Eva Maria skriver:

      Det är intressant! Jag har svårt för att släppa de där sista 10%! Men det är ju ”good enough” redan vid 90%, det är helt sant. Ska nog öva på att skippa de sista 10%!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *