Lucka 18 – 5 plagg till behövande

För ett tag sedan läste jag att trycket på Stadsmissionen är hårt, det är många som behöver kläder och värme i vinter. De ser hur behovet ökar från år till år och även barnkläder saknas. Det känns hemskt att många går och fryser medan min garderob är proppfull. Så jag tänkte att om vi öppnar våra garderober och skänker fem plagg var så blir det en bit på vägen! Lägg dem i en påse och lämna in på något ställe du passerar under närmaste tiden, till exempel Stadsmissionen, Erikshjälpen eller Myrorna. Du kan också lägga dem i en klädcontainer som brukar finnas på återvinningsstationerna.

Packa fem plagg i en plastpåse och skänk!

Packa fem plagg i en plastpåse och skänk!

Det här inlägget postades i Julkalender 2014. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lucka 18 – 5 plagg till behövande

 1. Anki skriver:

  Väldigt bra initiativ. Jag är med!

  • Eva skriver:

   Tack så kul 🙂 Kram & God jul till dig min klädköpstoppskompis! Går det bra med ditt köpstopp? Jag är igång och handlar kläder igen, det har blivit nya gummistövlar (som jag är så glad för och de passar i det skånska regnet) och två klänningar… men ska nog ha nytt köpstopp till våren!

 2. Tack för påminnelsen!
  Jag hade några plagg som låg här utrensade och idag hade jag chans att lämna dem.
  Passade på att plocka ihop lite fler saker som jag tänker kan komma till nytta för behövande.
  Och så bidrog jag genom att köpa hem två par sko till dottern. Det har varit kris med skor här, men nu ser det bättre ut.

  • Eva skriver:

   Så fint! Jag rensade ut några blusar och byxor som var i fint skick men jag har varit dålig på att använda dem. För mig har det varit lättare att skiljas från plaggen när jag tänker att någon annan kan behöva dem, annars har jag så svårt att rensa i just garderoben! Kul att du hittade två par skor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *